Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakasateria

Munakasateria on pikaruokaa ja kiireisen arki-illan takuuvarma pelastaja. Paista munakkaat valurautapannussa ja onnistut. valurautapannun huikeat paisto-ominaisuudet paljastuvat munakasta paistaessa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Munakasateria

  • 4 kpl munaa
  • 0.5 dl kylmää vettä tai kivennäisvettä
  • 1 ripaus suolaa ja valkopippiria

täyte:

  • noin 100 g pinaatin lehtiä
  • 200 g herkkusieniä
  • voita tai öljyä
  • 1 kpl kevätsipulin varsi
  • noin 12 kpl miniluumutomaattia
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Munakasateria valmistuu näin helposti:

Munakasateria on mitoitettu kahdelle ruokailijalle. Paista ensin toinen munakas ja sitten toinen.

1. Riko munat kulhoon. Lisää mausteet ja neste.

2. Kiehauta pinaatti ja valuta siivilässä. Viipaloi sienet ja saksi kevätsipulin varsi. Halkaise tomaatit.

3. Annoksesta tulee kaksi munakasta, joten jaa ainekset kahteen osaan.

4. Kuumenna pannussa rasvaa. Ruskista sienet ja kevätsipuli. Kaada puolet munakasmassasta pannuun. Vedä lastalla munakasseosta pannun reunoilta keskelle, kunnes seos hyytyy. Lisää valutetut pinaatit ja tomaatin puolikkaat. Anna hetken paistua. Ripota pinnalle parmesaani. Siirrä munakasateria lautaselle ja paista toinen.

Katso myös: Kotilieden parhaat munakasohjeet

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteinen shakshuka, lempeä uunimunakas ja 5 muuta nopeaa ja edullista ruokaa kananmunasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakasateria

Sinun täytyy kommentoidaksesi.