Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakoisotahna eli baba ghanoush

Munakoisotahna eli baba ghanoush kuuluu meze-pöydän antimiin. Paahdetuista munakoisoista pyöräytetty tahna viimeistellään sitruunanlohkoilla ja granaattiomenan siemenillä ja tarjotaan pitaleipien kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Munakoisotahna eli baba ganoush:

  • 3 munakoisoa
  • 1 dl Tahini-seesamitahnaa
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

Munakoisotahna eli baba ghanoush valmistuu näin:

1. Huuhdo ja kuivaa munakoisot. Poista kanta. Pistele munakoisot haarukalla ja paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

2. Halkaise munakoisot ja kaavi hedelmäliha kuorista siivilään. Valuta noin 15 minuuttia.

3. Mittaa munakoiso, tahini, sitruunamehu, suola ja öljy monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi.

4. Kaada munakoisotahna tarjoiluastiaan. Tee pintaan syvennys ja kaada siihen öljyä. Korista munakoisotahna eli baba ghanoush sitruunanlohkolla ja granaattiomenan siemenillä.

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja: Marokkolainen uunilohi Lammaslihapullat Sitruunakakku ja jogurttikastike Ruoka.fi: Hummus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakoisotahna eli baba ghanoush

Ninja

Kauanko tämä munakoisotahna säilyy, jääkaapissa oletan?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.