Reseptit

Munatotitrifle

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
11  annosta

Ainekset

Maustekakkutaikina:

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl piparkakkumaustetta

Munatotivanukas:

  • 4.5 dl maitoa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl munalikööriä
  • 500 g mascarponejuustoa

Lisäksi:

  • 600 g punaisia pakastemarjoja (vadelmia, punaherukoita, karpaloita)
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Munatotitrifle

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasossa 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

2. Valmista vanukas. Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita kulhossa keltuaiset, maissitärkkelysjauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada joukkoon kuuma maito samalla huolellisesti sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon munalikööri. Anna vanukkaan jäähtyä.

3. Leikkaa kakkulevy reiluiksi paloiksi. Lado kakkupaloja vähintään 2-litraisen lasimaljan pohjalle. Pane marjat ja sokeri kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa ja marjat hieman mehustuvat. Karpalot saavat jäädä kokonaisiksi purtaviksi marjoiksi.

4. Lisää mascarponejuusto vanukkaaseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä hilloutuneet marjat kakkupohjan päälle ja valuta pinnalle munatotivanukas. Peitä kulho kelmulla ja anna vetäytyä viileässä pari tuntia. Koristele juuri ennen tarjoilua kokonaisilla sulaneilla marjoilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munatotitrifle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.