Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muropikkuleivät

Muropikkuleivät maistuvat kahvin tai teen kanssa. Ne voi koristella tomusokerilla, nomparelleilla tai sokerikuorruttella. Tee muropikkuleivät vaihteeksi sydämenmuotoon.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Muropikkuleivät:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria

Murosydänten väliin:

  • Lemond curdiä
  • tai vadelmamarmeladia
  • tomusokeria

Valmistusohje

Muropikkuleivät tehdään näin:

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna hyvin vatkaten voivaahtoon. Lisää lopuksi jauhot ja mausteet.

2. Pane taikina noin 30 minuutiksi jääkaapppiin ja leivo pikkuleiviksi. Paista muropikkuleipiä 200 asteessa noin 5 minuuttia.

3. Kahden sydämenmuotoisen pikkuleivän täytteeksi sopii lemon curd tai vaikka luumuhillo. Pöllöytä päälle lumikerros tomusokerista.

Lue myös: Parhaat pikkuleivät x 10

Katso myös: Ruoka.fi:n mantelipikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muropikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.