Mustaherukanlehti-sitruunajuoma
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 l mustaherukan lehtiä
- 1 l vettä
- 1 kg sokeria
- 2 sitruunaa
- 25 g sitruunahappoa
Valmistusohje
- Pese mustaherukanlehdet huolellisesti, valuta ja laita kannelliseen maitokannuun tai teräskulhoon. Kiehauta vesi ja sokeri, kunnes sokeri liukenee. Kaada kuuma sokerivesi lehtien päälle. Jos haluat, kuori hyvinpestystä sitruunasta kuoret mukaan tai puserra sitruunoista vain mehu joukkoon. Lisää sitruunahappo (saa apteekista) ja anna seoksen jäähtyä.
- Sulje astia kannella ja pidä viileässä 4-5 vuorokautta. Siivilöi juoma ja pullota se tai pakasta sopivina kuutioina kesäjuomiin lisättäväksi. Laimenna juoma vedellä sopivaksi tai käytä sitruunajuomaa siideri- tai valkoviinipohjaisia kesäbooleja maustamaan. Lisää koristeeksi muutama mansikka, sitruunamelissan tai mintun lehti tai kurkkuyrtin sinisiä kukkia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukanlehti-sitruunajuoma