Mustaherukanlehtisima
Mustaherukanlehtisima on Jaakko Kolmosen ja hänen vaimonsa antama resepti Kotiliedelle. Reseptissä mustaherukanlehdet maustavat suositun kesäjuoman, siman.
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Mustaherukanlehtisima:
- 8 l vettä
- 0.5 kg fariinisokeria
- 2 sitruunaa
- 2 l mustaherukanlehtiä
- 0.5 tl hiivaa
Valmistusohje
Mustaherukanlehtisima Jaakko Kolmosen tapaan:
- Pese herukan lehdet. Kiehauta vesi ja kaada se lehtien päälle. Lisää fariinisokeri ja sitruunamehu. Anna juoman jäähtyä hitaasti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Anna juoman käydä ja makuuntua vuorokauden ajan.
- Laita puhtaisiin pulloihin ripaus sokeria ja muutama rusina. Siivilöi ja pullota juoma. Säilytä viileässä. Sima on parhaimmillaan ja maku raikkaimmillaan kolmen päivän kuluttua.
Katso myös: Mustaherukka maistuu puuroissa, kastikkeissa, leivonnaisissa – 9 ohjetta
Lue myös Anna.fi:stä: Mustaherukkaa on käytetty vilustumissairauksien hoidossa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukanlehtisima