Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustajuurikeitto

Ainekset

  • 1 kg mustajuuria
  • 500 g Rosamunda-perunaa
  • purjon valkoinen osa
  • voita
  • 1 tl suolaa
  • kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 1 l vettä
  • 1 dl kermaa
  • viher- tai valkopippuria
  • timjamia
  • muskottipähkinää

pinnalle:

  • 250 g suppilovahveroita
  • voita
  • purjon vihreä osa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Mustajuurikeitto

  1. Kuori mustajuuret juoksevan veden alla ja pane ne kylmään veteen. Kuori perunat. Silppua purjo. Kuullota purjon valkea osa voissa kattilassa. Lisää kattilaan suola, vesi ja liemikuutio sekä lohkotut juurekset. Keitä puolisen tuntia. Soseuta ja mausta. Lisää kerma ja mausteet.
  2. Silppua sienet ja ruskista ne purjon vihreän osan kanssa voissa. Lisää mausteet ja tarjoa keiton lisukkeena.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustajuurikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.