Mustajuurikeitto
- Kasvis
Ainekset
- 1 kg mustajuuria
- 500 g Rosamunda-perunaa
- purjon valkoinen osa
- voita
- 1 tl suolaa
- kasvis- tai kanaliemikuutio
- 1 l vettä
- 1 dl kermaa
- viher- tai valkopippuria
- timjamia
- muskottipähkinää
pinnalle:
- 250 g suppilovahveroita
- voita
- purjon vihreä osa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Mustajuurikeitto
- Kuori mustajuuret juoksevan veden alla ja pane ne kylmään veteen. Kuori perunat. Silppua purjo. Kuullota purjon valkea osa voissa kattilassa. Lisää kattilaan suola, vesi ja liemikuutio sekä lohkotut juurekset. Keitä puolisen tuntia. Soseuta ja mausta. Lisää kerma ja mausteet.
- Silppua sienet ja ruskista ne purjon vihreän osan kanssa voissa. Lisää mausteet ja tarjoa keiton lisukkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustajuurikeitto