Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustanmetsän kakku

Kotilieden lukijakilpailuun tuli yhteensä 80 ohjetta, tämä Mustanmetsän kakku oli niistä paras. –En kostuta kakkuja. Mehevä marja- tai hedelmätäyte korvaa kostutusliemen. Kerma pitää vaahdottaa käsin. Vaahdon pitää olla pehmeää eikä sitä saa maustaa sokerilla. Joskus lisään kermaan rahkaa tai ranskankermaa, kertoo kilpailun voittaja Tiina Pentti.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Suklaapohja

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 150 g voita
  • 150 g taloussuklaata
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Pähkinämarenki

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 100 g jauhettua tai rouhittua hasselpähkinää

Täyte:

  • 2 isoa prk säilykepäärynöitä
  • 4-6 dl kuohukermaa
  • (50 g suklaarouhetta tai ½ dl sulatettua suklaata)

Koristeeksi

  • 50 - 75 g tummaa suklaata
  • ½ l tuoreita tai säilöttyjä kirsikoita

Valmistusohje

Mustanmetsän kakku leivotaan helposti näin: 

1. Sulata voi ja suklaa vesihaudeastiassa tai mikrossa. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita jäähtynyt suklaaseos vaahtoon. Lisää jauhoseos siivilöimällä vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan tai uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Tee paperille suklaakakkupohjan vuoan kokoiset ääriviivat. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon pähkinäjauhe tai -rouhe. Levitä vaahto uunipellille ääriviivojen mukaan ja paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Lämpötilan voi laskea loppuvaiheessa 100 asteeseen. Anna marengin jäähtyä.

3. Valuta päärynät ja lado ne kauniisti kakkupohjalle. Vaahdota kerma. Jos haluat, voit maustaa kerman suklaarouheella tai sulatetulla, jäähtyneellä suklaalla. Lusikoi kermaa päärynöille, aseta päälle marenkipohja. Kuorruta Mustanmetsän kakku kermavaahdolla.

4. Koristeeksi voit veistellä juustohöylällä suklaarullia mikrossa hieman pehmitetystä suklaalevystä. Päälle voi latoa suklaakeksejä tai sulaan suklaaseen kastettuja joko edellisenä syksynä Koskenkorvaan varsineen säilöttyjä tai tuoreita kirsikoita. Mustanmetsän kakku voidaan koristella myös tummanpunaisilla ruusuilla tai jopa lehtikultahippusilla.

Ohje: Tiina Pentti, Kotka

Lue myös: Täydellinen suklaakakku helposti – tarvitset vain 5 raaka-ainetta!

Lue myös Anna.fi: Näin leivot suklaisen kirsikkakakun

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustanmetsän kakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.