Mustikkainen vanilja-sitruunapitko
Mehevässä pullapitkossa maistuvat mustikka, sitruuna ja vanilja. Kokeile ja ylläty!
- Kasvis
Ainekset
pullataikina:
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 muna
- 150 g rasvaa
- sitruunan raastettu kuori
- runsas 1,5 l vehnäjauhoja
täyte:
- 2 pss vanhanajan vaniljakastike-ainesta
- 4 dl maitoa
- 0.5 l mustikoita
voiteluun:
- 1 muna
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot vähitellen hyvin vaivaten taikinaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
2. Sekoita vaniljakastikeainekset ja 4 dl maitoa paksuksi vaniljakreemiksi.Laita kylmään odottamaan.
3. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia, voit tehdä toisesta osasta suuren pitkon ja toisesta pienempiä vaniljatäytteisiä pullia tai molemmista taikinoista pitkot. Kauli taikina pitkoa varten ja levitä kaulitulle pohjalle vaniljakreemiä. Ripottele päälle mustikoita. Muotoile taikinasta pitkät puikulat tai letit, jotka asetat pitkon reunoille, jotta täyte pysyy keskellä. Pikkupullia tehdessä muotoile taikinasta pötkö, jonka kiepsautat solmulle. Paina solmun keskelle syvennys, täytä vaniljakreemillä ja mustikoilla.
4. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia, voitele munalla ja paista pitkot 175 asteessa noin 30 minuuttia ja pikkupullat 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kauniin värin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkainen vanilja-sitruunapitko