Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkakukko

Mustikkakukko tuoreista mustikoista valmistettuna on ikimuistoisen hyvä suomalainen jälkiruokaherkku. Samaan tapaan voit valmistaa pienissä ruukuissa annoksina tarjottavia pikkurättänöitä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mustikkakukko

  • 250 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 3 ½ dl ruisjauhoja

Täyte

  • 1 ½ l mustikoita
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Mustikkakukko tehdään helposti näin:

  1. Sekoita sulatettuun rasvaan sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikinaa ohueksi kuoreksi voideltuun uunivuokaan tai saviruukkuun ja sen reunoille. Säästä vajaa kolmannes taikinasta kanneksi.
  2. Kaada keskelle mustikat ja ripottele mausteeksi sokeria. Taputtele loput haprakasta taikinasta pieniksi levyiksi ja rakenna niistä mustikkakukkoon kansilevy. Ummista reunat pyyhkimällä reuna tasaiseksi.
  3. Paista mustikkakukko 200 asteessa tai kiertoilmauunissa 175 asteessa tunnin ajan. Kuori ei saa palaa hitaan kypsymisen aikana. Tarjoa jälkiruoaksi haaleana tai kylmänä vaniljakastikkeen tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Syksyllä täytteeksi sopivat mainiosti myös puolukat. Mustikkakukon voi pakastaa, sulattaa ja kuumentaa uunissa ennen tarjoamista. Mustikkakukko on parhaimmillaan, kun se tehdään tuoreista mustikoista. Mutta onnistuu rättänä myös pakastemustikoista, joukkoon voi lisätä myös pakastevadelmia.

Lue myös: Kesän parhaat mustikkaherkut

Lue myös Anna.fi: Mustikka-talkkunajuoma


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkakukko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.