Mutakakku ja sokeroidut karpalot

Mutakakku ja sokeroidut karpalot 

60
min
1
8 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

200 g tummaa leivontasuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta

Pinnalle

200 g karpaloita
2 rkl vaaleaa siirappia
noin 5 dl tomusokeria

Valmistusohje

Mutakakku ja sokeroidut karpalot tyydyttää kriittisimmänkin suklaarakastajan makeanhimon. Kirpeät karpalot tasapainottavat sisältä kosteaksi jäävän mutakakun makeutta. Koristele tomusokerilla.

1. Voitele irtopohjaisen uunivuoan (halk. 24 cm) reunat ja laita pohjalle leivinpaperi.

2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita leivinjauhe ja piparkakkumauste jauhoihin.

3. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Lisää lopuksi jauhot siivilän läpi seuloen ja kaada taikina vuokaan.

4. Kaada karpalot laakealle vadille. Kaada päälle siirappia ja pyörittele marjoja siirapissa. Anna pinnan kuivahtaa hetki ja seulo päälle tomusokeria. Kuivattele karpaloita noin tunti.

4. Kypsennä mutakakkua 200 asteissa uunissa 15-20 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä vuoassa. Irroita kakku vuoasta, seulo päälle tomusokeria ja korista sokeroiduilla karpaloilla. Mutakakun kuuluu olla sisältä kostea.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1