Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muurinpohjaletut

Muurinpohjalettujen kanssa tarjotaan sokeria, hilloa tai marjakiisseliä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Muurinpohjaletut

  • 1 l maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrajauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Muurinpohjaletut valmistuvat helposti näin

  1. Vatkaa maito, munat ja vehnä- ja ohrajauhot tasaiseksi lettutaikinaksi. Lisää joukkoon öljyä ja ripaus suolaa ja sokeria.
  2. Lettutaikina on löysää. Voit kaataa sen esimerkiksi tyhjään mehupulloon ja antaa vetäytyä seuraavaan päivään. Näin saat pitsimäisen ohuita muurinpohjalettuja.
  3. Jos paistat muurinpohjaletut jo samana päivänä, lisää jauhoja runsaammin. Lettutaikina säilyy viileässä, suljetussa pullossa noin 3 vuorokautta.

Vinkki: Kiikalalainen tapa on paistaa suuret ohuet letut vain toiselta puolelta. Paistamaton puoli taitetaan kaksin kerroin ja puolikas vielä neljännekseksi. Muurinpohjalettujen kanssa tarjotaan sokeria, hilloa tai marjakiisseliä.

Lue myös: Lettutaikina ilman paakkuja, näin se onnistuu!

Lue myös Anna.fi: Täydellinen lettutaikina – näillä vinkeillä syntyvät rapeareunaiset letut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muurinpohjaletut

Mervi

Teillä on paljon hyviä juttuja mutta moni jää lukematta nuitten mainosten takia, jotka on sijoitettu juttujen ja ruokaohjeiden väliin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.