Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nektariinikompotti

Nektariinikompotti maustetaan vaniljalla, tähtianiksella ja sitruunalla. Aromaattisessa liemessä mehustuneet nektariinit maistuvat jälkiruokana jäätelön kera. Tällä ohjeella valmistat noin kilon nektariinikompottia.

Ainekset

  • 800 g kivettömiä nektariineja
  • 5 dl vettä
  • 5 dl sokeria
  • vaniljatanko
  • 3 tähtianista
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu

Valmistusohje

 

1. Huuhtele, hedelmät, halkaise ja poista kivet. Punnitse kivettöminä. Kuori sitruuna.

2. Kiehauta vesi, sokeri, sitruunankuorilastut, mehu ja mausteet.

3. Lisää hedelmän puolikkaat kiehuvaan liemeen. Keitä viitisen minuuttia. Jaa hedelmät puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja kaada päälle liemi. Tarjoa jäätelön, kuivakakkujen tai rahkan kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nektariinikompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.