Reseptit

Norjalainen joulupulla

Ainekset

  • 6 dl haaleaa maitoa
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • noin 1 kg vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia
  • 2 dl rusinoita (noin 130 g)
  • 50 g hienoksi paloiteltua sitruunaa

voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Norjalainen joulupulla
  • 3 kpl
  1. Murenna hiiva haaleaan maitoon ja lisää joukkoon sokeri, kardemumma ja niin paljon vehnäjauhoja, että taikina jää pehmeäksi. Lisää loppuvaiheessa rasva. Vaivaa taikina pehmeäksi ja joustavaksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
  2. Vaivaa taikinaan rusinat ja sitruunan palat mehuineen. Jos rusinat lisätään jo alkuvaiheessa, ne helposti värjäävät taikinan ruskehtavaksi.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele ne pyöreiksi limpuiksi. Nosta pullat leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota noin 35-45 minuuttia.
  4. Sekoita kananmuna ja kylmä vesi. Voitele pullat ja paista 180 asteessa kypsiksi noin 45-60 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla.
  • Ohje: Arne Brimi, Lom, Norja

Kommentoi

Kommentoi juttua: Norjalainen joulupulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.