Ohrapuuro uunissa

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 22
  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat, Puurot, Aamiainen, väli- tai iltapala, Puurot ja vellit
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Kasvis
Ohrapuuro uunissa

Ainesosat

Määrä Aines
6 dlkokonaisia ohrasuurimoita
6 dlvettä
3 lkulutusmaitoa
1-2 tl suolaa
2 rklvoita tai margariinia
1kuorittu manteli

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Huuhdo ohrasuurimot. Lisää vesi ja anna suurimoiden turvota muutaman tunnin ajan tai yön yli.
  2. Keitä liotettuja ohrasuurimoita kattilassa tai vesihauteessa maitoa vähitellen lisäten miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, niin suurimoista tulee puuron kypsyessä suuria ja pulleita. Lisää loput maidosta ja mausta suolalla.
  3. Kaada ohrapuuro voideltuun uunivuokaan ja kätke puuroon kuorittu manteli. Kypsennä 150 asteessa noin 3 tuntia tai kunnes puuro on kypsää ja kauniin kullanruskeaa pinnasta.
  • Jos teet ohrapuuroa pienemmän määrän (6-8 annosta), käytä esimerkiksi 2 dl ohrasuurimoita, 2 dl vettä, ripaus suolaa ja 1 l kokomaitoa. Jos kypsennysastia on laakea, lisää nestettä runsaammin.
  • Voit myös laittaa liotetut suurimot keittämättä suoraan voideltuun uunivuokaan ja kypsentää ohrapuuron alhaisessa lämpötilassa, 105-110 asteessa, useita tunteja tai yön yli.
  • Jos ohrapuuroa jää, pakasta puuro pieninä kerralla käytettävinä annoksina.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 7 kertaa
  • Katsottu: 25229 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 61

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu