Ohrapuuro uunissa

Ohrapuuro uunissa 

60+
min
22 annosta
yli 60 min

Ainekset

6 dl kokonaisia ohrasuurimoita
6 dl vettä
3 l kulutusmaitoa
1-2 tl suolaa
2 rkl voita tai margariinia
1 kuorittu manteli

Valmistusohje

  1. Huuhdo ohrasuurimot. Lisää vesi ja anna suurimoiden turvota muutaman tunnin ajan tai yön yli.
  2. Keitä liotettuja ohrasuurimoita kattilassa tai vesihauteessa maitoa vähitellen lisäten miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, niin suurimoista tulee puuron kypsyessä suuria ja pulleita. Lisää loput maidosta ja mausta suolalla.
  3. Kaada ohrapuuro voideltuun uunivuokaan ja kätke puuroon kuorittu manteli. Kypsennä 150 asteessa noin 3 tuntia tai kunnes puuro on kypsää ja kauniin kullanruskeaa pinnasta.
  • Jos teet ohrapuuroa pienemmän määrän (6-8 annosta), käytä esimerkiksi 2 dl ohrasuurimoita, 2 dl vettä, ripaus suolaa ja 1 l kokomaitoa. Jos kypsennysastia on laakea, lisää nestettä runsaammin.
  • Voit myös laittaa liotetut suurimot keittämättä suoraan voideltuun uunivuokaan ja kypsentää ohrapuuron alhaisessa lämpötilassa, 105-110 asteessa, useita tunteja tai yön yli.
  • Jos ohrapuuroa jää, pakasta puuro pieninä kerralla käytettävinä annoksina.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Kotiliesi