Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ohrapuuro uunissa

Ohrapuuro hautuu ihanaksi uunissa. Tee ohrapuuro uunissa kokonaisista ohrasuurimoista, täysmaidosta ja viimeistele se mantelilla ja voisilmällä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Ohrapuuro uunissa

  • 6 dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • 6 dl vettä
  • 3 l kulutusmaitoa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 kpl kuorittu manteli

Valmistusohje

Ohrapuuro uunissa valmistuu helposti näin:

  1. Huuhdo ensin ohrasuurimot. Lisää sitten vesi ja anna suurimoiden turvota muutaman tunnin ajan tai yön yli.
  2. Keitä liotettuja ohrasuurimoita kattilassa tai vesihauteessa maitoa vähitellen lisäten miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, niin suurimoista tulee puuron kypsyessä suuria ja pulleita. Lisää loput maidosta ja mausta ohrapuuro suolalla.
  3. Kaada puuro voideltuun uunivuokaan ja kätke puuroon kuorittu manteli. Kypsennä ohrapuuro uunissa 150 asteessa noin 3 tuntia tai kunnes ohrapuuro on kypsää ja kauniin kullanruskeaa pinnasta.

Vinkit:

  • Jos teet puuroa pienemmän määrän (6-8 annosta), käytä esimerkiksi 2 dl ohrasuurimoita, 2 dl vettä, ripaus suolaa ja 1 l kokomaitoa. Jos kypsennysastia on laakea, lisää nestettä runsaammin.
  • Voit myös laittaa liotetut ohrasuurimot keittämättä suoraan voideltuun uunivuokaan ja kypsentää ohrapuuron alhaisessa lämpötilassa, 105-110 asteessa, useita tunteja tai yön yli.
  • Jos ohrapuuroa jää, pakasta puuro pieninä kerralla käytettävinä annoksina.

Lue myös: Kaurasuurimopuuro – hissukseen hautunut puuro on leppoisan aamun luksusherkku

Lue myös Anna.fi: Uutta twistiä aamupuuroon – näin loihdit ravintorikkaan puuron mausta tinkimättä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohrapuuro uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.