Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ohrauunipuuro

Perinteinen uunipuuro valmistetaan kokonaisista ohrasuurimoista. Kokonaisista suurimoista valmistettu uuniohrapuuro tuo ihanaa vaihtelua tuttuun hiutaleista keitettyyn aamupuuroon.

Ainekset

Uuniohrapuuro:

  • 2 ½ dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • 1 tl suolaa
  • ½ l vettä
  • 1 l täysmaitoa

Valmistusohje

Uuniohrapuuro tehdään helposti näin:

  • Mittaa aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä ohrapuuroa 150 asteessa noin 3 tuntia. Tarjoa uunipuuron kanssa omenasosetta, mustaherukkasurvosta tai pakastemarjoista soseutettua marjakastiketta.
  • Voit liottaa ohrasuurimoita ensin vedessä puolisen tuntia. Lisää sitten suola ja maito. Voit myös kypsentää ohrapuuron alhaisemmassa lämpötilassa, esimerkiksi 100-asteisessa uunissa jopa 10-12 tuntia.
  • Ohrasuurimot pullistuvat meheviksi, jos niitä keitetään ensin vedessä noin 40 minuuttia eli kunnes vesi imeytyy suurimoihin. Sitten lisätään suolaa ja maitoa ja puuron annetaan kypsyä 150-175-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes puuron pinta on kauniin kullanruskea.

Katso myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä teet puurosta suussa sulavan

Katso myös Anna.fi/ruoka: Omenainen uunipuuro

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ohrauunipuuro

Pirkko Räsänen

Eipä sitä ohrapuuroa ohjetta löytynyt.

SKK

Kyllä se on paikoillaan, ainekset vieressä lukee ohje. Paina sitä, niin saat ohjeen näkyviin. 🍲

SKK

Kyllä se on paikoillaan, ainekset vieressä lukee ohje. Paina sitä, niin saat ohjeen näkyviin. 🍲

Sinun täytyy kommentoidaksesi.