Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Oliivileipäset

Oliivileipäset leivotaan hiivataikinasta ja täytetään oliivitahnalla, pestolla, marinoiduilla munakoisoilla ja parmesaanilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Oliivileipäset:

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 150 g vehnähapanjuurta
  • 0.5 dl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • noin 1,2 l vehnäjauhoja
  • 2 dl ruissihtijauhoja

pinnalle:

  • 150 g tapenade-oliivitahnaa
  • 150 g punaista pestoa
  • 200 g marinoitua munakoisoa (Pirkka)
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Juuren tekeminen: Sekoita 1 1⁄2 dl vettä tai hedelmälientä ja 2 dl vehnäjauhoja kulhossa. Peitä muovikelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Ruisjauhoja tai grahamjauhoja käytetään 1 desilitra. Ruoki juurta kahtena seuraavana päivänä lisäämällä joukkoon 3⁄4 dl vettä ja desilitra jauhoja. Peitä muovilla ja jätä huoneenlämpöön. Kun juuri alkaa käydä, siirrä se jääkaappiin. Yleensä juuri on valmista käytettäväksi neljäntenä päivänä.

1. Sekoita ainekset ja alusta taikinaa 10 minuuttia. Kohota kulhossa leivinliinan alla noin tunti.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Leivo pitkulainen rulla ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele palat pulliksi ja kohota leivinpöydällä noin 15 minuuttia liinalla peitettyinä.

3. Kauli pullat soikeiksi leipäsiksi ja lado ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Sivele leiville oliivitahnaa ja punaista pestoa. Nostele päälle munakoisopaloja ja ripota pinnalle parmesaania. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Oliivileipäset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.