Omena-kookoskakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
pohja:
- 1 dl tummaa sokeria
- 1 dl kookosmaitoa
- 2 dl kaurajauhoa (Provena)
- 2 dl vaaleaa gluteenitonta leipäjauhoseosta (maidotonta)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl vähäsokerista omenasosetta
- 1 dl rypsiöljyä
jauhotukseen:
- öljyä
- kookoshiutaleita
kookoskiisseli:
- 2.5 dl kookosmaitoa
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 rkl sokeria
väliin:
- 1 dl vähäsokerista omenasosetta
- 40-60 g tuoretta inkivääriä
- 1 omena
- 1-2 rkl vettä
kuorrutus:
- 3 dl tomusokeria
- limetin mehu ja raastettu kuori
- 0.5 dl rypsiöljyä
koristeluun:
- limetinkuorisuikaleita, vihreitä hedelmiä tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
- valmistusaika noin 1 tunti
- Sekoita pohjaa varten sokeri kookosmaitoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää niihin kookosmaitoseos, omenasose ja rypsiöljy.
- Öljyä ja jauhota vuoka kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia.
- Sekoita kiisselin ainekset kattilassa, anna kiehahtaa ja pulpahdella pari minuuttia sekoittaen. Jätä jäähtymään.
- Valmista täyte. Kuori ja pilko omena sekä inkivääri. Kypsennä mikroaaltouunissa minuutti tai kattilassa vesitilkassa pari minuuttia. Sekoita omenasoseeseen.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. Levitä toiseen väliin inkivääri-omenasosetta, toiseen kookoskiisseliä.
- Sekoita tomusokeriin limettimehua ja öljyä, mausta limetinkuoriraasteella ja valuta kakun kuorrutteeksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele vihreillä hedelmillä tai sitruunamelissalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-kookoskakku