Reseptit

Omena-kookoskakku

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja:

  • 1 dl tummaa sokeria
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2 dl kaurajauhoa (Provena)
  • 2 dl vaaleaa gluteenitonta leipäjauhoseosta (maidotonta)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vähäsokerista omenasosetta
  • 1 dl rypsiöljyä

jauhotukseen:

  • öljyä
  • kookoshiutaleita

kookoskiisseli:

  • 2.5 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl sokeria

väliin:

  • 1 dl vähäsokerista omenasosetta
  • 40-60 g tuoretta inkivääriä
  • 1 omena
  • 1-2 rkl vettä

kuorrutus:

  • 3 dl tomusokeria
  • limetin mehu ja raastettu kuori
  • 0.5 dl rypsiöljyä

koristeluun:

  • limetinkuorisuikaleita, vihreitä hedelmiä tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Omena-kookoskakku
  • valmistusaika noin 1 tunti
  1. Sekoita pohjaa varten sokeri kookosmaitoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää niihin kookosmaitoseos, omenasose ja rypsiöljy.
  2. Öljyä ja jauhota vuoka kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia.
  3. Sekoita kiisselin ainekset kattilassa, anna kiehahtaa ja pulpahdella pari minuuttia sekoittaen. Jätä jäähtymään.
  4. Valmista täyte. Kuori ja pilko omena sekä inkivääri. Kypsennä mikroaaltouunissa minuutti tai kattilassa vesitilkassa pari minuuttia. Sekoita omenasoseeseen.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. Levitä toiseen väliin inkivääri-omenasosetta, toiseen kookoskiisseliä.
  6. Sekoita tomusokeriin limettimehua ja öljyä, mausta limetinkuoriraasteella ja valuta kakun kuorrutteeksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele vihreillä hedelmillä tai sitruunamelissalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omena-kookoskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.