Omenahillo

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Erikoisruokavaliot: Laktoositon, Munaton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Omenahillo

Ainesosat

Määrä Aines
1 kgomenia, sekä makeita että happoisia tai pelkästään happoisia
2 dlvettä
400-700 ghillosokeria omenien makeuden mukaan
 (2 rkl minttua tai melissaa silputtuna tai 1 rkl voita)

Lisätietoja:

Valmistusohje

1. Huuhdo omenat hyvin puhtaiksi ja poista siemenkodat.

2. Lohko omenat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta kunnes omenalohkot hajoavat hiukan.

3. Soseuta omenat. Lisää hillosokeri, sekoita ja kiehauta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori pinnalta vaahto.

4. Lisää huuhdottu ja silputtu minttu tai melissa. Tai voi, jos haluat kiiltävää hilloa. Hauduta hetki.

5. Tölkitä omenahillo piripintaan. Pyyhi tölkin suu puhtaaksi ja sulje tölkki.

Omenahillon voi maustaa myös halkaistulla vaniljatangolla, muutamalla tähtianiksella, kardemumman siemenillä tai joulumaustein. Sido kaksi kanelitankoa, 5-6 neilikkaa ja pala pomeranssia harsolla kimpuksi ja laita alusta asti omenakattilaan.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 27 kertaa
  • Katsottu: 121533 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös Omenahillo

Viestit 16

8.9.2011 klo.8:44

Eikö omenoita kuorita? Jos ei kuorita, miten kuoret käyttäytyvät ja näkyvät hillossa? Itse olen aina kuorinut, mikä on tietysti työlästä.

Vastaa
7.9.2012 klo.21:6
omenapora

omenapora

Minäkin kuorin aiemmin, kunnes huomasin, että
sauvasekoittimella saa pehmenneet omenat kuorineen soseeksi.
Kuoria ei huomaa soseessa ja vitamiinit tallella.

Vastaa
10.9.2012 klo.16:33
Eläkeläine...

Eläkeläine...

Minäkään en kuori omenoita.Pesen vain ja silppuan omenat veitsellä ja lopuksi jää siemenkota käteen.Kattilaan vähän vettä ja lohkot sinne.Pamiksella jauhan kun ovat vähän pehmentyneet.Sitten vähän sokeria ja kiehautan,kanelinpalan voi laittaa kiehumisajaksi jos haluaa.Sitten pakastimeen ja hyvää tulee ei kaloreita.

Vastaa
11.9.2012 klo.14:33
hilloo

hilloo

Kuinka kauan omenahillo säilyy syömäkelpoisena jääkaapissa?

Vastaa
11.9.2012 klo.14:43
isoäiti63

isoäiti63

Siis ei mitään säilöntäaineita tai citrushappoa?

Vastaa
19.9.2012 klo.11:54
noviisi

noviisi

purkitanko jo kuumana vai haaleana tai täysin jäähtyneenä?

Vastaa
20.9.2012 klo.11:36
hillostaja

hillostaja

Aika tuju sokerisatsi tuossa ohjeessa.. Tuli liian makeeta!

Vastaa
20.9.2012 klo.11:40
karza

karza

kuumana kun purkittaa niin säilyy

Vastaa
21.9.2012 klo.16:56
omppula

omppula

Jos keität paljon hilloa niin purkita osa muovitölkkeihin ja pakasta.Hillo ei kärsi yhtään.

Vastaa
30.9.2012 klo.10:42
mietin vaa...

mietin vaa...

Laitoitko Hillostaja sen 400g vai 700g sokeria, kun oli mielestäsi tuju annos? Tossa on aika iso haarukka…

Vastaa
8.10.2012 klo.15:44
vaakku

vaakku

tartteeko niitä siemenkotiaannmkaan poistaa?

Vastaa
10.11.2012 klo.14:59
Jussi-Jass...

Jussi-Jass...

Poistan ainoastaan omenan puisen kannan. Lisään sokerin ja lohkot siemenineen ja siemenkotineen tehosekoittimella jauhan niin kauan että hillosta tulee ruskeahkoa, silloin tiedän että siemenet ovat kotineen jauhautuneet hilloksi. Ei muuta kuin rasioihin ja pakkaseen, ja nam, kaikki kuidut kuorineen ja siemenineen ovat tallessa, eivätkä tunnu lainkaan hillossa jos tarpeeksi kauan pyörittää tehosekoitinta.

Vastaa
2.9.2013 klo.14:4
omppumummo

omppumummo

tulee liian makoista ,älä käytä kun korkeentaan puolet hillosokerista ,ei tarvi kuoria omenoita kun käytät sauvasekoitinta kuoret ei kurkkua halkaise .

Vastaa
2.9.2013 klo.14:9
omppumummo

omppumummo

lisäämällä porkkanaraastetta joukkoon tulee tosi hyvä hillo ,siis omena porkkana hillo ,kokeile

Vastaa
2.8.2014 klo.11:42
alie

alie

Oletteko tehneet puoliraaoista omenista hilloa??

Vastaa
6.10.2014 klo.19:21
Piude

Piude

Minulle on jäänyt epäselväksi laitetaanko kuumana lasipurkkiin laitettu omenasose heti jääkaappiin vai ei? Voisiko jokun neuvoa??

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu