Omenahillo
Herkullinen omenahillo syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Tarvitset omenia, vettä ja sokeria. Kun teet hillon itse, voit maustaa sen lempimausteilla. Kokeile kanelia, vaniljaa, minttua tai sitruunamelissaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Omenahillo
- 1 kg omenia
- 2 dl vettä
- 400-700 g hillosokeria omenien makeuden mukaan
Valmistusohje
Omenahillo tehdään helposti näin:
1. Huuhdo omenat hyvin puhtaiksi ja poista siemenkodat.
2. Lohko omenat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta kunnes omenalohkot hajoavat hiukan.
3. Soseuta omenat. Lisää hillosokeri, sekoita ja kiehauta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori pinnalta vaahto.
4. Lisää halutessasi mausteeksi 2 ruokalusikallista huuhdottua ja silputtua minttua tai sitruunamelissaa. Tai 1 ruokalusikallinen voita, jos haluat kiiltävää hilloa. Hauduta omenahilloa hetki.
5. Tölkitä omenahillo piripintaan. Pyyhi tölkin suu puhtaaksi ja sulje tölkki. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Voit yhdistää hilloon sekä makeita että happoisia omenoita. Ihanan raikas omenahillo valmistuu happoisista omenoista.
Vinkki! Omenahillon voi maustaa halkaistulla vaniljatangolla, muutamalla tähtianiksella, kardemumman siemenillä tai joulumaustein. Sido kaksi kanelitankoa, 5-6 neilikkaa ja pala pomeranssia harsolla kimpuksi ja laita alusta asti omenakattilaan.
Lue myös: Syksy maistuu omenalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenahillo