Omenahyve

Omenahyve 

60+
min
2
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

kakkulevyt:

2.5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
225 g voita tai margariinia
1 kananmuna

täyte:

1 kg omenia
2 dl vettä
1 dl sokeria
1-2 kanelitankoa
1 sitruunan mehu

kuorrutus:

3-4 munanvalkuaista
1/2-3/4 dl sokeria

Valmistusohje

1. Mittaa sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne keskenään. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva tai sekoita taikina monitoimikoneessa. Lisää kananmuna ja sen verran nestettä, että taikina pysyy hyvin koossa. Anna taikinan olla viileässä noin puoli tuntia.

2. Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitangot. Kuori ja lohko liemeen omenat. Kypsennä liedellä tai mikroaaltouunissa, kunnes omenalohkot pehmenevät ja alkavat soseutua. Mausta sitruunamehulla ja poista kanelitangot.

3. Jaa taikina kolmeen osaan, pyörittele ne palloiksi, litistä ja taputtele tai kauli lautasen kokoisiksi ohuiksi levyiksi jauhotetulla leivinpaperille. Tasoita reunat. Paista levyt kypsiksi noin 175 asteessa (15-20 minuuttia).

4. Kokoa jäähtyneet levyt päällekkäin leivinpaperille uunipellille ja levitä samalla joka väliin ja päälle omenahilloketta.

5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vatkaten hienoa sokeria. Pursota tai levitä valkuaisvaahto kakun päälle ja pidä omenahyvettä 150-asteisessa uunissa, kunnes valkuaisvaahto saa kauniin kullankellertävän värin. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Väliin voi levittää omenalohkojen ja -hillon asemesta lohkottuja tai soseuttuja säilykehedelmiä, kuten aprikoosia, ananasta tai persikkaa, tai marjoja kuten vadelmahilloa ja pakastevadelmia. Koristele kakku valkuaiskuorrutuksen asemesta hedelmillä, marjoilla ja vaniljalla maustetulla kermavaahdolla.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
17.8.2010
Kotiliesi
  • 2