Omenainen kanakeitto
Currylla keltaiseksi värjätty ja makoisaksi maustettu kanakeitto saa uutta jujua juuresten joukkoon pilkotusta omenasta. Kookosmaito pyöristää maun suussa sulavaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Omenainen kanakeitto
- 3 broilerin rintafileetä
- 2 rkl öljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl currya
- ½ purjo tai 2-3 salaattisipulinvartta
- 2 isoa porkkanaa
- 1 palsternakka
- 7 dl kanalientä
- 1 prk (400 g) kevyttä kookosmaitoa
- 1 hapahko kotimainen omena
Valmistusohje
Omenainen kanakeitto tehdään helposti näin:
1. Omenainen kanakeitto valmistuu näin. Leikkaa broilerin rintafileet reiluhkoiksi kuutioiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä käännellen ja mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja currylla. Siirrä palat hetkeksi toiseen astiaan.
2. Halkaise purjo tai salaattisipulinvarret, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka.
3. Kääntele kasviksia pannulla hetken aikaa. Valuta broileripalojen kanssa kattilaan.
4. Kaada kattilaan kanaliemi ja kookosmaito ja anna keiton kiehua 5 minuuttia.
5. Lisää kattilaan kuorittu ja paloiteltu omena ja kiehauta keitto uudelleen. Tarkista maku. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Katso myös: Sitruunaruoho-broilerikeitto
Katso myös Anna.fi/ruoka: Intialainen kanakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenainen kanakeitto