Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenainen kanakeitto

Currylla keltaiseksi värjätty ja makoisaksi maustettu kanakeitto saa uutta jujua juuresten joukkoon pilkotusta omenasta. Kookosmaito pyöristää maun suussa sulavaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Omenainen kanakeitto

  • 3 broilerin rintafileetä
  • 2 rkl öljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl currya
  • ½ purjo tai 2-3 salaattisipulinvartta
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 7 dl kanalientä
  • 1 prk (400 g) kevyttä kookosmaitoa
  • 1 hapahko kotimainen omena

Valmistusohje

Omenainen kanakeitto tehdään helposti näin:

1. Omenainen kanakeitto valmistuu näin. Leikkaa broilerin rintafileet reiluhkoiksi kuutioiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä käännellen ja mausta suolalla, rouhitulla  mustapippurilla ja currylla. Siirrä palat hetkeksi toiseen astiaan.

2. Halkaise purjo tai salaattisipulinvarret, huuhtele huolella ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka.

3. Kääntele kasviksia pannulla hetken aikaa. Valuta broileripalojen kanssa kattilaan.

4. Kaada kattilaan kanaliemi ja kookosmaito ja anna keiton kiehua 5 minuuttia.

5. Lisää kattilaan kuorittu ja paloiteltu omena ja kiehauta keitto uudelleen. Tarkista maku. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Katso myös: Sitruunaruoho-broilerikeitto

Katso myös Anna.fi/ruoka: Intialainen kanakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen kanakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.