Omenainen täytekakku
- Kasvis
Ainekset
täyte:
- 0.5 dl omenamehua
- 2 dl omenasosetta
- 1 purkki omena-kanelirahkaa (Valio)
- kuorrutus:
- 400 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
- 1 dl tomusokeria
- 0.5 dl juoksevaa Oivariinia
- koristeet:
- nekkuomenia
kakkupohja:
- annos omenaista kahvikakkutaikinaa
Valmistusohje
1. Kahvikakun ohjeella voit tehdä myös jouluisen täytekakkupohjan. Ison kakun voi tehdä kaksinkertaisena. Kuvan muhkea monikerroskakku tehdään nelinkertaisena.
2. Leikkaa mieluiten seuraavaan päivään jäähtynyt kakku kahdeksi levyksi ja kostuta väli omenatuoremehulla. Täytä kakku omenasoseella ja omena-kanelirahkalla.
3. Vaahdota tuorejuusto. Sekoita joukkoon tomusokeri ja juokseva rasva. Levitä kuorrute kakulle ja koristele nekkuomenoilla ja appelsiinipuun oksilla.
- Vinkki: Jos haluat muhkean kerroskakun, tee nelinkertainen annos. Alimman kerroksen voi paistaa pyöreässä vuossa (30 cm) ja neliöiksi leikatut kerrokset laakeassa uunivuoassa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenainen täytekakku