Reseptit

Omenainen täytekakku

Ainekset

täyte:

  • 0.5 dl omenamehua
  • 2 dl omenasosetta
  • 1 purkki omena-kanelirahkaa (Valio)
  • kuorrutus:
  • 400 g appelsiinituorejuustoa (Viola)
  • 1 dl tomusokeria
  • 0.5 dl juoksevaa Oivariinia
  • koristeet:
  • nekkuomenia

kakkupohja:

  • annos omenaista kahvikakkutaikinaa

Valmistusohje

Omenainen täytekakku

1. Kahvikakun ohjeella voit tehdä myös jouluisen täytekakkupohjan. Ison kakun voi tehdä kaksinkertaisena. Kuvan muhkea monikerroskakku tehdään nelinkertaisena.
2. Leikkaa mieluiten seuraavaan päivään jäähtynyt kakku kahdeksi levyksi ja kostuta väli omenatuoremehulla. Täytä kakku omenasoseella ja omena-kanelirahkalla.
3. Vaahdota tuorejuusto. Sekoita joukkoon tomusokeri ja juokseva rasva. Levitä kuorrute kakulle ja koristele nekkuomenoilla ja appelsiinipuun oksilla.

  • Vinkki: Jos haluat muhkean kerroskakun, tee nelinkertainen annos. Alimman kerroksen voi paistaa pyöreässä vuossa (30 cm) ja neliöiksi leikatut kerrokset laakeassa uunivuoassa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen täytekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.