Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenaleipä

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 3 dl makeaa omenasosetta
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl kauralesettä
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 10-11 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia

Pinnalle

  • 3 rkl maitoakauraleseitä

Valmistusohje

Omenaleipä

Omenaleipä saa makeutta omenasoseesta ja maistuu juustojen ja marmeladin kanssa. Limpun päälle ripoteltavat kauraleseet viimeistelevät leivän.

Ohjeella leivot kaksi omenaleipää.

1. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää omenasose, suola, kauraleseet ja grahamjauhot. Vatkaa muutama minuutti.

2. Lisää joukkoon jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta kiinteäksi taikinapalloksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pyöreiksi limpuiksi. Nosta leivät kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota leipiä 15 minuuttia.

4. Voitele leivät maidolla ja ripottele päälle kauraleseitä. Paista omenaleipiä 225-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Makea omenalimppu on erinomainen juustojen ja marmeladin kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.