Omenapiiraat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
täyte:
- 5 dl omenalohkoja
- 1 rkl voita
- tai margariinia
- 2 rkl fariinisokeria
- puolen sitruunan mehu
Taikina:
- 150 g keitettyä perunaa
- 200 g voita
- tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
pinnalle:
- 50 g voita
- tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl jauhettua mantelia
- tai kookoshiutaleita
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi pannussa. Lisää joukkoon omenakuutiot, sokeri ja sitruunamehu. Kuullota omenat läpikuultaviksi ja anna jäähtyä.
- Raasta kypsät, kylmät ja kuoritut perunat hienoksi raasteeksi. Mittaa kaikki kuivat taikina-ainekset kulhoon ja murustele.
- Painele taikina noin 23 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit jakaa taikinan myös tartelettivuokiin.
- Murustele voi sokeri, jauhot ja kookoshiutaleet tai mantelijauhe tasaiseksi seokseksi.
- Levitä omenakuutiot tai omenasose vuokaan ja ripottele kuorrutus pinnalle. Kypsennä 200- asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenapiiraat