Onnelan Rahkamunkit

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
Onnelan Rahkamunkit

Ainesosat

Määrä Aines
500 grahkaa
50 gmargariinia
1muna
1,5 dlsokeria
2 tlvanilliinisokeria
2,5 tlleivinjauhetta
4 dlvehnäjauhoja

Lisätietoja:

Etsin ”namimunkkien” kaltaista reseptiä netin syövereistä, mutta turhaan - kaikki tuntuivat olevan perinteisiä reseptejä hiivalla kohotettavine ja rinkeleiksi leivottavine ohjeineen. Vähäksi aikaa luovuinkin jo ajatuksesta saada tehtyä näitä herkkupalloja itse, kunnes vapun edelleen lähetessä himo kävi voittamattomaksi! Vielä kun sain appivanhemmiltani lahjaksi upouuden ”rasvakattilan” siivilöineen, oli projekti rahkamunkki saanut viimeisen sysäyksen. Siispä tuumasta toimeen! Rahkamunkkeja oli saatava. Vaan mistä resepti? Jos sitä ei saa valmiina, on se kehitettävä itse!

Tarkemmat, vaihekuvitetut ohjeet voit katsoa blogistani http://onnelasta.blogspot.com/2011/04/onnelan-rahkamunkit.html

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

2. Sekoita rahkan joukkoon margariinisula
sekä kananmuna. Voit jo tässä vaiheessa
sekoittaa koneella, itse sekoitin käsivoimin
nuolijalla.

3. Laita monitoimikoneeseen lapavatkain
ja lisää rahkaseoksen joukkoon kuivat
aineet. Ala sekoittaa seosta varovaisella teholla ja anna taikinan
vaivautua 5 minuuttia.

4. Sammuta kone ja jätä taikina lepäämään
20 minuutiksi. Nosta sitten lapa pois. Huomaat, että taikina on valmista, kun se on koostumukseltaan tahmeaa ja tarttunut kiinni lapaan.

5. Sulata kattilassa rasva.
Sopiva munkinpaistolämpö on n. 180 C.

6. Ota hyvä ja napakka pursotuspussi.
Liitä siihen pyöreäsuinen tylla, halk. n. 20 mm. Laita taikina pussiin. Ota terävä veitsi.
Ota pursotinpussi vasempaan käteen
ja veitsi oikeaan käteen.

Pursota aivan rasvan yläpuolella pieni
määrä taikinaa pussista ja leikkaa heti
veitsellä pala poikki aivan tyllan juuresta.

MUISTATHAN VAROA kuumaa rasvaa!

7. Taikinapalat putoavat yleensä heti kattilan
pohjaan. Siksi on hyvä lastaa
apuna käyttäen irrottaa kiinni jääneet palat
pohjasta.

Paistamisen edetessä huomaat, kuinka paloista alkaa kuin alkaakin muodostua kauniita palloja.

Symmetriset pallot pyörivät rasvassa ja
näin kääntävät itse itseään, kun taas ei
niin symmetriset tarvitsevat hieman kään-
töapua. Paista munkit kypsiksi, kauniin kullanruskeiksi.

8. Nosta munkit talouspaperilla peitetyn
lautasen päälle. Anna munkkien jäähtyä jonkin aikaa.

9. Sokeroi vielä aavistuksen lämpimät munkit
erikoishienolla sokerilla.

10. Paistorasva kannattaa ottaa talteen, jos
aikoo paistaa lähiaikoina toisenkin erän
herkullisia munkkeja ;)

Onnelasta Reseptin lisännyt:
Onnelasta

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 12 kertaa
  • Katsottu: 19947 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 3

30.7.2011 klo.18:57

hyviä ja kiva ohjeesi .

Vastaa
18.8.2011 klo.9:28

Kiva kuulla että tykkäsit, kiitos kommentista =)

Vastaa
29.12.2012 klo.2:47
leipuripoi...

leipuripoi...

tein vastaavia viimevuonna ja tänään uudestaan synttäreille, herkullisia ovat nämä rahkasta tehdyt ja lapsilla suut maireena, aionpa kokeilla tätä sinun reseptiäsi, psst..munkeissasi on todella kaunis paistoväri! ;)

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu