Onnelan Rahkamunkit

Onnelan Rahkamunkit 

60
min
30-60 min

Ainekset

500 g rahkaa
50 g margariinia
1 muna
1.5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2.5 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

2. Sekoita rahkan joukkoon margariinisula
sekä kananmuna. Voit jo tässä vaiheessa
sekoittaa koneella, itse sekoitin käsivoimin
nuolijalla.

3. Laita monitoimikoneeseen lapavatkain
ja lisää rahkaseoksen joukkoon kuivat
aineet. Ala sekoittaa seosta varovaisella teholla ja anna taikinan
vaivautua 5 minuuttia.

4. Sammuta kone ja jätä taikina lepäämään
20 minuutiksi. Nosta sitten lapa pois. Huomaat, että taikina on valmista, kun se on koostumukseltaan tahmeaa ja tarttunut kiinni lapaan.

5. Sulata kattilassa rasva.
Sopiva munkinpaistolämpö on n. 180 C.

6. Ota hyvä ja napakka pursotuspussi.
Liitä siihen pyöreäsuinen tylla, halk. n. 20 mm. Laita taikina pussiin. Ota terävä veitsi.
Ota pursotinpussi vasempaan käteen
ja veitsi oikeaan käteen.

Pursota aivan rasvan yläpuolella pieni
määrä taikinaa pussista ja leikkaa heti
veitsellä pala poikki aivan tyllan juuresta.

MUISTATHAN VAROA kuumaa rasvaa!

7. Taikinapalat putoavat yleensä heti kattilan
pohjaan. Siksi on hyvä lastaa
apuna käyttäen irrottaa kiinni jääneet palat
pohjasta.

Paistamisen edetessä huomaat, kuinka paloista alkaa kuin alkaakin muodostua kauniita palloja.

Symmetriset pallot pyörivät rasvassa ja
näin kääntävät itse itseään, kun taas ei
niin symmetriset tarvitsevat hieman kään-
töapua. Paista munkit kypsiksi, kauniin kullanruskeiksi.

8. Nosta munkit talouspaperilla peitetyn
lautasen päälle. Anna munkkien jäähtyä jonkin aikaa.

9. Sokeroi vielä aavistuksen lämpimät munkit
erikoishienolla sokerilla.

10. Paistorasva kannattaa ottaa talteen, jos
aikoo paistaa lähiaikoina toisenkin erän
herkullisia munkkeja 😉

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Onnelasta