Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Osso buco milanolaisittain

Tämä tomaattinen lihapata, osso buco tulee Milanosta, Pohjois-Italiasta. Naudanpotkat muhivat isojen mehevien tomaattien ja yrttien kanssa suussa sulavaksi herkuksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Osso buco:

  • 4-6 naudanpotkaviipaletta
  • vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 dl lihalientä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 3 rkl voita
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 6 isoa tomaattia
  • q nippu tuoretta persiljaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ tl timjamia ja oreganoa

Pinnalle

  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • nippu persiljaa
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Osso buco tehdään helposti näin:

1. Nosta lihat huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Tee potkakiekkojen ulkoreunan kalvoon viillot, jotteivät ne käpristy. Sekoita jauhoihin suola ja pippuri. Kääntele lihaviipaleet jauhoissa.

2. Ruskista lihat voi-öljyseoksessa. Nosta lihat uunipataan. Huuhtele pannu kuumalla lihaliemellä ja kaada liemi lihojen päälle pataan.

3. Kuori ja leikkaa sipulit, valkosipulit ja lehtisellerin varret kuutioiksi. Kuullota öljyssä. Kalttaa ja halkaise tomaatit. Koverra pois siemenet ja leikkaa malto kuutioiksi. Hienonna persilja. Lisää tomaatit ja persilja valkoviinin, laakerilehtien ja mausteiden kera pataan. Lisää tarvittaessa nesteenä esimerkiksi lihalientä. Anna lihojen hautua kannen alla 175-asteisessa uunissa noin 2-3 tuntia. Potkat ovat kypsiä, kun luu irtoaa ja liha on mureaa.

4. Raasta kuori pestyistä sitruunoista ja hienonna persilja. Raasta valkosipulinkynnet. Sekoita ja ripottele pataan ennen tarjoilua.

Katso myös: Italialainen suklaakakku

Katso myös Anna.fi/ruoka: Paras pataruoka x 5: mausteisen maukkaat ja mehevät liha- kasvis- ja kalapadat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Osso buco milanolaisittain

Sinun täytyy kommentoidaksesi.