Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynämantelitorttu

Päärynämantelitorttu maustetaan raikkaasti sitruunalla ja hunnutetaan mantelilastuilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Päärynämantelitorttu

  • 2 päärynää

pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä

täyte:

  • 125 g voita
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 125 g mantelijauhetta
  • 2 munaa
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • ½ tl kanelia

Vuoan voiteluun:

  • margariinia tai voita

pinnalle:

  • mantelilastuja

Valmistusohje

Päärynämantelitorttu leivotaan näin helposti:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

2. Kuori ja halkaise päärynät. Koverra siemenkota pois ja leikkaa päärynänpuolikkaat pitkittäin lohkoiksi.

3. Kauli tai painele taikina suorakaiteen muotoiseen voideltuun piirasvuokaan. Pistele piiraspohja haarukalla ja esikypsennä uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.

4. Valmista täyte. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää loput täytteen aineet rasva-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.

5. Painele mantelitäytteen päälle päärynälohkot ja ripottele pinnalle mantelilastuja.

6. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Vinkki: Tarjoile päärynämantelitorttu lämpimänä tai kylmänä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen kera.

Lue myös Anna.fi: Päärynä sopii täydellisesti salaatteihin, leivontaan ja juustojen makupariksi – ihastu näihin ohjeisiin ja ideoihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynämantelitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.