Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynäpiirakka

Makea päärynäpiirakka saa kirpakkuutta aprikoosista. Tarjoa herkku jälkiruokana kahvin kera tai glögikemujen makeana palana.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Päärynäpiirakka

  • 125 g voita
  • 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
  • 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 225 g (3 pussia) jauhettua mantelia
  • 50 g (1 pussi) mantelilastuja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3–4 päärynää / omenaa TAI
  • 6 tuoretta viikunaa
  • ½ dl aprikoosimarmeladia
  • ½ dl hunajaa tai vaaleaa siirappia

Valmistusohje

Päärynäpiirakka leivotaan näin:

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Mittaa taikinaan tarvittava rasva ja ota se huoneenlämpöön. Voitele piirasvuoka (irtopohja 28 cm).
  2. Mittaa rasva, sokeri, sitruunan- ja appelsiininkuoriraaste sekä vaniljasokeri tehosekoittimen kulhoon ja vatkaa seosta noin 7 minuuttia. Lisää seoksen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää sitten mantelijauhe ja -lastut. Sekoita kuivat aineet erikseen kulhossa (leivinjauhe ja jauhot) ja sekoita ne kananmuna-rasvaseoksen joukkoon.
  3. Levitä taikina piirasvuokaan. Kuori ja viipaloi päärynät ja painele riviin taikinan pinnalle. Kypsennä piirakkaa 160 asteessa 45 minuuttia.
  4. Sekoita siirappi aprikoosimarmeladin joukkoon ja sivele seos päärynöille. Paista piirasta vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa päärynäpiirakka vaikkapa kanelisokerilla maustetun kerman tai jäätelön kanssa.

Lisää makeita piirakkaohjeita: Kirsikkapiirakka Helppo luumupiirakka Kurpitsapiirakka

Lue myös Anna.fi: Luumu-omenapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynäpiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.