Päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka 

60
min
2
8 annosta
30-60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

pohja:

200 g kauramurotaikinaa
0.5 pkt mantelimassaa
5 päärynää

päälle:

0.5 dl aprikoosihilloa tai -marmeladia
mantelilastuja

Valmistusohje

1. Taputtele kauramurotaikina pitkänomaiseen piirasvuokaan. Raasta mantelimassa piiraspohjalle.

2. Kuori ja halkaise päärynät. Pane päärynänpuolikkaat piirakalle ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa noin puoli tuntia.

3. Sivele kuuma piiras aprikoosimarmeladilla. Paahda mantelilastuja paistinpannulla. Ripottele lastut piiraalle.

Katso kauramurotaikinan ohje.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
19.10.2010
Kotiliesi
  • 2