Reseptit

Päärynästruudeli

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 250 g (4 dl) vehnäjauhoja
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1.5 dl vettä
  • 1 tl etikkaa

täyte:

  • 1 kg päärynöitä tai omenoita
  • 0.5 dl appelsiini- tai mantelilikööriä tai sitruunamehua
  • 200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
  • 50 g mantelimassaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl korppujauhetta tai pikkuleipämurua

voiteluun:

  • öljyä tai muuta juoksevaa rasvaa

pinnalle:

  • mantelilastuja
  • tomusokeria

Valmistusohje

Päärynästruudeli

1. Sekoita taikinan ainekset ja alusta. Pane taikina muovipussiin ja anna levätä puolisen tuntia.

2. Kuori hedelmät ja poista siemenkodat. Kuutioi hedelmät alkoholiin tai sitruunamehuun.

3. Sekoita muut täyteainekset tasaiseksi massaksi.

4. Kauli taikinasta puhtaan pyyhkeen päällä paperinohut levy ( 50×50 cm). Sivele pinta juoksevalla rasvalla. Siivilöi hedelmät liemestä ja sekoita liemi täytteeseen. Levitä täyteseos taikinalevylle ja lado päälle hedelmäkuutiot. Kierrä levy pyyhkeen avulla rullaksi ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Taivuta käärö hevosenkengän muotoon, voitele rasvalla ja ripota päälle mantelilastuja.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Seulo juuri ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynästruudeli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.