Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pääsiäisleipä

Pääsiäisleipä koristellaan taikinasta muotoilluilla oksa- tai munakuvioilla. Tämä muhkea juhlaleipä kruunaa pääsiäisaterian.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Pääsiäisleipä

  • 1 l vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1 dl öljyä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • noin 2,5 l vehnähiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja

voiteluun:

  • kananmuna

Valmistusohje

Pääsiäisleipä valmistuu näin:

Tällä ohjeella leivot yhden ison leivän sekä 6 sämpylää. Voit myös halutessasi tehdä pelkkiä sämpylöitä tai useamman leivän. Pääsiäisleipä valmistuu reippaassa tunnissa.

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, siirappi ja öljy sekä ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että saat pehmeähkön taikinan. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
  2. Leivo yksi iso tai kaksi pienempää leipää ja muutama sämpylä. Munan muotoisella silikonivuokalevyllä saat hauskoja pääsiäissämpylöitä.
  3. Voitele leivonnaiset munalla. Kypsennä pääsiäisleipä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Pääsiäisleipä
Muhkea leipä kuuluu pääsiäisateriaan. Leivän voi koristella taikinasta muotoilluilla oksa- tai munakuvioilla. Kuva: Jorma Marstio

 

Katso myös: Pääsiäispulla

Katso myös: Maalaisleipä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rukiinen leipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisleipä

jaakko

No, huh vaan yksi leipä, mahtaa olla iso kun noin paljon tavaraa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.