Pähkinä-suklaaruudut

Pähkinä-suklaaruudut 

60
min
16 annosta
30-60 min

Ainekset

2 dl maustamatonta soijajogurttia (Alpro)
2 dl tummaa sokeria
1 dl soijajauhoja
2 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta (maidotonta)
1 dl mantelijauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
100 g pekaanipähkinöitä
1 dl rypsiöljyä

kuorrutus:

200 g tummaa suklaata
0.5 dl voimakasta kahvia
0.5 dl rypsiöljyä
3-4 rkl tomusokeria

koristeeksi:

pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

  1. Sekoita sokeri jogurttiin. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pieneksi murskatut pähkinät, öljy ja jogurttiseos.
  2. Levitä taikina pieneen uunipannuun leivinpaperille ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
  3. Paloittele suklaa kuumaan kahviin, lisää sokeri ja kuumenna vielä mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää öljyä ja levitä leivospohjanpäälle.
  4. Jaa sopiviksi ruuduiksi ja koristele pähkinöillä.