Pähkinäinen marenkitorttu
Pähkinäinen marenkitorttu ihastuttaa joulun aikaan. Marenkirulla täytetään viikunoilla, pähkinöillä ja mascarponejuusto-kermaseoksella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marenkipohja:
- 5 kananmunanvalkuaista
- 2.5 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
- 1 dl jauhettua mantelia
- 1 dl jauhettua hasselpähkinää
- 1 dl maissijauhoa
Pellille
- tilkka juoksevaa rasvaa
Kumotessa pellille
- 1 dl rouhittua macademia- tai saksanpähkinää
Täyte
- 250 g kuivattuja viikunoita
- 1 dl vettä
- puolen sitruunan mehu
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g mascarponea
- 1 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl rouhittua macademia-tai saksanpähkinää
Valmistusohje
Pähkinäinen marenkitorttu valmistuu näin.
1. Aloita keittämällä täytteeseen tulevat viikunat veden ja sitruunamehun kanssa pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja levitä uunipellille leivinpaperi. Voitele leivinpaperi. Varaa toinen leivinpaperi tortun kumoamista varten leivinpöydälle ja ripottele pinnalle rouhittua pähkinää tai mantelia.
3. Jauha mantelit ja pähkinät ja sekoita joukkoon maissijauho. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos ja levitä taikina pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Kumoa torttupohja leivinpaperille, poista leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä hetki.
5. Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos torttulevylle. Kierrä levy kääröksi. Marenkitorttu saa jäähtyä jääkaapissa pari tuntia. Tarjoa pähkinäinen marenkitorttu tuoreena.
Kokeile myös muita ihania leivonnaisia: Pähkinäpavlova Pähkinäinen jouluhalko Suklainen vadelma-pavlovarulla Ruoka.fi: Luumu-marenkitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäinen marenkitorttu