Pähkinäiset joulupullat

Pähkinäiset joulupullat 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

5 dl maitoa
2 munaa
50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
200 g juoksevaa margariinia
noin 15 dl vehnäjauhoja

täyte:

150 g mantelimassaa
100 g manteli- tai hasselpähkinärouhetta
100 g saksan- tai pekaanipähkinöitä
100 g taatelia
0.5 dl vaaleaa siirappia
0.5 dl vettä

juustotäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
2 dl taateli- tai pähkinätäytettä

voiteluun:

kananmuna

koristeluun:

tilkka vettä
noin 4 dl tomusokeria

Valmistusohje

  • noin 30 kpl pikkupullia
  • valmistusaika noin 1,5 tuntia
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhojen kanssa hieman kädenlämpöä kuumempaan maitoon. Lisää munat, sokeri ja mausteet. Lisää jauhot ja rasva. Alusta pehmeähkö taikina ja anna sen kohota puolisen tuntia leivinliinan alla.
  2. Valmista täyte. Mittaa ainekset tehosekoittajaan ja sekoita tahna.
  3. Taikinasta voi leipoa paperivuoissa kypsennettäviä kierrepullia, sarvia tai täytettyjä pikkupullia.Kierrepullia varten taikinasta kaulitaan kaksi noin 30 x 40 cm:n kokoista levyä, joille täyte levitetään. Kääri levy rullaksi ja leikkele pulliksi paperivuokiin. Sarvia varten kaulitaan kaksi noin 40 x 15cm:n kokoista levyä, jolle täyte levitetään. Leikkaa levy kolmioiksi ja kääri ne kannasta kärkeen sarviksi.
  4. Täytepullia varten pähkinätäytettä tarvitaan vain kolmannes. Sekoita täyte tuorejuuston jakananmunan kanssa. Leivo taikina pikkupulliksi, anna kohota ja paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys, joihin täyte lusikoidaan.
  5. Leivo taikina haluamasi laisiksi pulliksi, kohota ja voitele munalla. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, anna jäähtyä ja korista sokerivesikuorrutuksella.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi