Pähkinäiset kyssäkaalipihvit
Kokeile vaihteeksi kyssäkaalia. Kasvispihveissä kaali saa seurakseen porkkanaa. Reilu nokare smetanaa sekä pähkinäjauhe takaavat mehevyyden.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pähkinäiset kyssäkaalipihvit:
- 1 kpl kyssäkaali
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl pieni purjo
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk smetanaa
- 2 kpl kananmunaa
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- ½ -¾ dl pähkinäjauhetta
- ½-1 tl oreganoa tai meiramia
- 1 tl hienonnettua roseepippuria
- paistamiseen öljyä tai voita
Valmistusohje
Pähkinäiset kyssäkaalipihvit valmistuvat näin:
Ohjeella valmistat noin 25 kyssäkaalipihviä.
1. Raasta kuorittu kyssäkaali ja porkkanat. Hienonna purjo.
2. Sekoita smetanaan munat, vehnäjauhot, pähkinäjauhe ja mausteet. Lisää seos kasvisraasteen joukkoon ja sekoita. Muotoile massasta pihvejä.
3. Paista kasvispihvejä miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia/ puoli. Tarjoa kyssäkaalipihvit lämpiminä keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.
Resepti: Johanna Jakonen, Vantaa
Katso myös: Kasvispihvit, -pyörykät ja falafelit ovat arkiruokaa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäiset kyssäkaalipihvit