Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäiset kyssäkaalipihvit

Kokeile vaihteeksi kyssäkaalia. Kasvispihveissä kaali saa seurakseen porkkanaa. Reilu nokare smetanaa sekä pähkinäjauhe takaavat mehevyyden.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pähkinäiset kyssäkaalipihvit:

  • 1 kpl kyssäkaali
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl pieni purjo
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk smetanaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • ½ -¾ dl pähkinäjauhetta
  • ½-1 tl oreganoa tai meiramia
  • 1 tl hienonnettua roseepippuria
  • paistamiseen öljyä tai voita

Valmistusohje

Pähkinäiset kyssäkaalipihvit valmistuvat näin:

Ohjeella valmistat noin 25 kyssäkaalipihviä.

1. Raasta kuorittu kyssäkaali ja porkkanat. Hienonna purjo.

2. Sekoita smetanaan munat, vehnäjauhot, pähkinäjauhe ja mausteet. Lisää seos kasvisraasteen joukkoon ja sekoita. Muotoile massasta pihvejä.

3. Paista kasvispihvejä miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia/ puoli. Tarjoa kyssäkaalipihvit lämpiminä keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.

Resepti: Johanna Jakonen, Vantaa

Katso myös: Kasvispihvit, -pyörykät ja falafelit ovat arkiruokaa

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Parhaat kasvispihvit valmistuvat helposti ja nopeasti

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäiset kyssäkaalipihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.