Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinätaikina

Pähkinätaikina on pähkinöillä maustettu murotaikina, joka sopii monenlaisten piirakoiden pohjaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
11  annosta

Ainekset

Pähkinätaikina

  • 75 g pähkinöitä, kuten saksan-, pekaani- tai hasselpähkinöitä
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomusokeria
  • 100 g voita tai leivontamargariinia
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

Pähkinätaikina tehdään näin:

1. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja jauha monitoimikoneella hienoksi. Lisää jauhot ja tomusokeri. Pyöräytä ainekset sekaisin.

2. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja munankeltuainen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Leivo pähkinätaikinasta esimerkiksi taikinakannellinen raparperi-karviaistorttu. Tarvitset siihen kaksi annosta piirakkataikinaa.

Vinkki: Murotaikina voidaan maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla, kaakaojauheella tai suklaalla.

Lue myös Anna.fi: Makea piirakka on takuuvarma tarjottava – parhaat ohjeet eri sesonkeihin ja juhliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinätaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.