Pähkinätaikina
Pähkinätaikina on pähkinöillä maustettu murotaikina, joka sopii monenlaisten piirakoiden pohjaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 11 annosta
Ainekset
Pähkinätaikina
- 75 g pähkinöitä, kuten saksan-, pekaani- tai hasselpähkinöitä
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tomusokeria
- 100 g voita tai leivontamargariinia
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
Pähkinätaikina tehdään näin:
1. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja jauha monitoimikoneella hienoksi. Lisää jauhot ja tomusokeri. Pyöräytä ainekset sekaisin.
2. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja munankeltuainen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Leivo pähkinätaikinasta esimerkiksi taikinakannellinen raparperi-karviaistorttu. Tarvitset siihen kaksi annosta piirakkataikinaa.
Vinkki: Murotaikina voidaan maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla, kaakaojauheella tai suklaalla.
Lue myös Anna.fi: Makea piirakka on takuuvarma tarjottava – parhaat ohjeet eri sesonkeihin ja juhliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinätaikina