Pappilan uusi hätävara

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Annoksia: 4
  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Pappilan uusi hätävara

Ainesosat

Määrä Aines
4 dlkorppu-, kakku- tai pikkuleipämuruja
1 dlhilloa
5 dlpakastemarjoja
kastike:
2 dlvaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kermaa
250 gmascarpone-juustoa
0,5 dlsokeria

Lisätietoja:

Valmistusohje

1. Murskaa pikkuleipiä tai kakkupaloja karkeiksi murusiksi.
2. Sekoita jäiset marjat hilloon.
3. Vaahdota vaniljakastike tai kerma ja sekoita se juuston joukkoon. Lusikoi aineksia kerroksittain korkeaan maljaan.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 12 kertaa
  • Katsottu: 26999 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 61

Viestit 3

22.1.2010 klo.18:29

Minkälainen oli se Vanha Pappilan Hätävara. Nimi on tuttu ,mutta tehtäisikö se pullasta vai kuivaneista leivistä?Täytyy otta selville ja kokeilla.

Vastaa
22.1.2010 klo.20:5

Pitipä kaivaa esille pari vanhaa keittokirjaa. Pappilan hätävara oli näköjään tunnettu jälkiruoka jo ennen Suomen itsenäisyyttä.

Vuoden 1913 kirjasta Kansan Kotiruoka ja Kotitalous

Pappilan hätävara
½ litraa hyvää kermaa, 2-3 dl puolukkahilloketta, ½ litraa vehnäkorppupaloja (tahi pienien leipien tähteitä), maitoa tahi marjamehua, (sokeria). Vispilöityyn kermavaahtoon sekoitetaan puolukkahilloke ja maitoon tahi mehuun kastetut leivät. Jälkiruoka maustetaan sokerilla ja kaadetaan maljaan.

Vuoden 1934 kirjasta Keittotaito

Pappilan hätävara
¾ litraa kermaa, 1 dl hilloa, 200 g pikkuleipää

tai keksejä, (40 g liivatelehtiä), sokeria, vähän mehua. Kerma vatkataan vaahdoksi ja sekoitetaan siihen, jos se on hyvin ohutta, vesitilkkaseen liuenneet liivatelehdet hiukan jäähdytettyinä. Sitten sekoitetaan siihen hillo ja mehulla kostutetut pikkuleivät. Elleivät nämä anna tarpeeksi makeutta hyytelölle, on siihen lisättävä sokeria. Hyytelö pannaan lasimaljaan ja asetetaan kylmään paikkaan hyytymään.


Varsin mainio ja helppo jälkiruoka, jota voi tehdä omilla resepteillä ja mausteilla 2000-vuosituhannen malliin

Vastaa
27.10.2012 klo.8:29

Kiitos tästä uudesta pappilan hätävara reseptistä !

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu