Paras kaalilaatikko

Paras kaalilaatikko 

60+
min
3
yli 60 min
  • 3
  • 3
Kaalilaatikko on tuttu kotiruoka, jonka tuntevat kaikki. Perinteisen, pitkään uunissa haudutetun kaalilaatikon perusraaka-aineena on keräkaali, jonka joukkoon sekoitetaan jauhelihaa, sipulia, riisiä ja mausteita.

Ainekset

1 kg kaalia
350 g jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
suolaa
voita tai margariinia

Valmistusohje

1. Keitä riisi kypsäksi. Silppua kaali pieniksi palasiksi ja ruskista sopivina erinä pannussa.

2. Ruskista jauheliha. Sekoita riisi, kaali ja jauheliha keskenään ja mausta seos suolalla.

3. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Paista kaalilaatikkoa 175 asteessa ensin vähän aikaa ilman kantta niin pinta saa väriä. Kesäkaali saa kypsyä reilun tunnin ja talvikaali pari tuntia.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
2.5.2010
Kotiliesi
  • 3