Reseptit

Pariisinleivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 50 g hillottua appelsiininkuorta
  • 50 g sukaattia
  • 1 dl voisulaa tai öljyä
  • 0.5 dl siirappia
  • 3 dl piimää

Pinnalle

  • 4 dl tomusokeria
  • noin 1 rkl mansikanmakuista tomusokeria
  • vettä

Valmistusohje

Pariisinleivokset

Pariisinleivokset ovat pieniä ja somia herkkupaloja, jotka kuorrutetaan tomusokerikuorrutuksella.

1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä siirappi, rasva ja piimä. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

3. Anna jäähtyä ja kuorruta sokeri-vesikuorrutuksella. Sekoita tomusokerit keskenään ja lisää vettä sen verran, että seos notkistuu. Levitä kakkulevyn pinnalle. Leikkaa paloiksi.

Kokeile myös muita suloisia leivoksia:
Aleksandran leivokset
Prinsessaleivokset
Limoncelloleivokset
Ruoka.fi: Brita-leivokset

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pariisinleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.