Parsa-vuohenjuustorisotto
Parsa-vuohenjuustorisotto on hienostunut herkku. Keväisen risoton makua täydentävät valkosipuli, salottisipuli ja pinaatti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Parsa-vuohenjuustorisotto:
- 250 g vihreää parsaa
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 25 g voita
- 3 dl risottoriisiä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
- 7 dl kasvis- tai kanalientä
- 1 os (150 g) pakastepinaattia
- 100 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
Näin teet parsa-vuohenjuustorisoton:
1. Aloita parsa-vuohenjuustorisoton teko esivalmistelemalla parsat. Paloittele parsat muutaman sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita kattilassa voinokareessa.
2. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes se on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoita, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää kasvis- tai kanalientä vähissä erissä ja imeytä neste aina riisiin.
3. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa parsapalat ja anna risoton vielä kypsyä 5 minuuttia.
4. Lisää risoton joukkoon lopuksi pakastepinaatti ja sekoita, kunnes se sulaa täysin joukkoon. Anna risoton vielä lämmetä ja paloittele joukkoon vuohenjuusto.
Katso lisää herkullisia parsareseptejä:
Parsa-pecorinosalaatti Grillattu parsa Sitruunainen parsarisotto Anna.fi: parsa-bulgursalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsa-vuohenjuustorisotto