Pasha

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat
  • Erikoisruokavaliot: Gluteeniton, Kasvis
Pasha

Ainesosat

Määrä Aines
250 gmaitorahkaa
100 gpehmeää voita
1keltuainen
1 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
3 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunamehua
2 rklrouhittua mantelia
2 rklkorintteja tai rusinoita
Lisäksi:
 pashamuotti tai kahvinsuodatin
 puhdasta sideharsoa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Ohjeesta tulee yksi pieni pasha. Suureen muottiin tarvitaan kaksinkertainen annos. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti tai kahvinsuodatin sideharsolla.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat ainekset.
  3. Aseta pashamuotti kulhoon. Lusikoi massa sideharsolla vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla ja pane kulho pashoineen jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään.
  4. Kumoa pasha vadille. Irrota sideharso ja korista pasha punaisella tuohuksella, ruusulla tai punaiseksi värjätyillä munilla. Tarjoa pasha kulitsan kanssa pääsiäispöydässä.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 88 kertaa
  • Katsottu: 112527 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 61

Viestit 16

2.4.2010 klo.12:18
Perttu

Perttu

Tämän ohjeen tulostaminen sivulta tulosta -linkkiä käyttämällä on todella hölmöä, koska ohje tulee epäjärjestyksessä ja kaikki mainoksetkin printtautuu. Tylsää. 4 sivua turhaa paperia.

Vastaa
3.4.2010 klo.15:34
Antonito

Antonito

loistava pasha resepti. Tein tämän jo toisen kerran peräkkäin, kylläkin tupla-annoksena. Ja vieraat tykkäsi!

Vastaa
24.3.2011 klo.18:17
Mallastiin...

Mallastiin...

Tulostamiseen neuvo.
Paina tulosta, valitse sieltä sivut 1, ei kaikkia joka on oletuksena.
Silloin tulostus onnistuu hienosti.

Vastaa
6.4.2011 klo.14:30
Hm

Hm

Jäin ihmettelemään, mitä virkaa tuolla munankeltuaisella on tässä ohjeessa? Tässä ohjeessahan ei seosta kuumenneta joten muna tuskin muuttaa rakennetta mainittavasti. Tietääkö joku?

Vastaa
12.4.2011 klo.11:35
corde

corde

se muna hyydyttää kyllä silti tuota seosta
kuin myös rasva

Vastaa
13.4.2011 klo.18:25
Piuku

Piuku

Muuten hyvä ohje, lisäsin vain kokonaisen sitruunan mehut ja raastoin kuoret joukkoon.. 1rkl ei oikein riitä jos haluaa pashasta raikasta, eikä äklön makeaa..

Vastaa
15.12.2011 klo.20:34
sasha-10

sasha-10

minä teen koulu työtä ja ajon kokeilla onistuuko se ????????????

Vastaa
10.4.2012 klo.9:42
Trulli

Trulli

Tulostus ilman mainoksia onnistuu myös niin, että valtisee hiiren ykköspainikkeella siniseksi sen mitä haluaa tulostaa. Sitten klikkaa hiiren kakkospainikkeella ja avautuvasta valikosta valitsee Tulosta. Tulostusikkunassa pitää valita tulostusalueeksi Valinta ja sitten painaa Tulosta.

Hyvä pasha tällä ohjeella muuten tulikin. Rakenne oli miellyttävän pehmeä ja sileä, minulla on aiemmin pashat pakanneet tulemaan koviksi ja ryynimäisiksi. Muuten olen enempi mämminsyöjä -lounaissuomalainen kun olen.

Vastaa
11.4.2012 klo.13:31
Hellin kur...

Hellin kur...

Olen lisännyt reseptin aineisiin extrana punaisia ja vihreitä kirsikoita. Hyvin on kelvannut tutuille ja vieraille!

Vastaa
17.4.2012 klo.21:8
sallihelli...

sallihelli...

Hei,

eiköhän oteta järki käyttöön:
ohjeessa mainittu v a n i l j a sokerin määrä tainnuttanee maullaan parhaimmankin ystävän!
Tekijä tarkoittanee kurjaa vanilliinisokeria, mikä pilaa parhaimmankin reseptin.
Suosittelen lämpimästi vaniljasokeria, mutta sille sopivassa määrin, eli murto-osa mainitusta.

Vastaa
21.3.2013 klo.0:44
Pulmu

Pulmu

Mistä saa sideharsoa?

Vastaa
21.3.2013 klo.11:38
Lipuri

Lipuri

Sideharsoa saa kangaskaupasta. Hyvinkäällä missä itse asun esim. Masan kangaspala.

Vastaa
21.3.2013 klo.11:59

Taitaa ollakin ainoa paikka mistä sitä saa täällä Hyvinkäällä!

Vastaa
28.3.2013 klo.11:23
hali kulle

hali kulle

meill oli koulussa pashaa se oli ihanaa ilove pashaa se on ihana minun maulle olen 5 luokkalainen ja rakastan sit

Vastaa
29.3.2013 klo.9:51
ks

ks

Vauvan hoitoliina käy (ns. harsovaippa), puhdas tietenkin :)
Tai kahvinsuodatinpussi ja kahvinsuodatin, jossa ei ole tippalukkoa. Pussi kannattaa kostuttaa ennen massan siihen laittamista.
Reiällisessä kukkaruukussa onnistuu pashan teko myös, tai jos ei muuta löydy, niin ota joku muovirasia ja tee pohjaan muutama reikä. Ei tarvi kalliita muotteja ostaa.

Vastaa
17.4.2014 klo.11:6
Buona Pasq...

Buona Pasq...

Olen Toscanan kakkoskodissamme, aurinko paistaa täysin siniseltä taivaalta, aamulämpöä 7°C plussaCelsiusta, teemme jiokavuotisia kevättöitä, eli leikkaamme oliivipuita ja tänään aion tehdä yöksi jääkaappiin Suomesta tuomaani puiseen, kauniiseen pashamuottiin ensimmäisen pashani. Naapuriimme saapui eilen israelilainen taiteilijapariskunta ja tarjoan sitä heille pääsiäisenä lammaspaistin jälkeen… Buon appetito!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu