Pasta Carbonara

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 4
  • Ateriatyyppi: Pääruoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton
Pasta Carbonara

Ainesosat

Määrä Aines
500 gspagettia
 vettä, suolaa
150 gpekonia
1 dlkermaa
4 kplmunaa
50 gparmesaani- tai pecorinojuustoraastetta
 rouhittua mustapippuria

Lisätietoja:

Valmistusohje

 

  1. Saksi pekoni paistokasariin ja käristä.
  2. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon suola ja spagetti. Keitä tuorepastaa noin kolme minuuttia ja kuivapastaa noin seitsemän minuuttia. Valuta kypsä spagetti lävikössä.
  3. Sekoita kerma, munat, rouhittu pippuri ja parmesaaniraaste keskenään.
  4. Kaada pasta paistokasariin pekonin päälle. Lisää joukkoon munaseos ja kuumenna varovasti, ettei tuloksena ole munakokkelia vaan mehevä kastike. Ripota annosten päälle lisää mustapippurirouhetta ja parmesaaniraastetta.

Kokeile myös:

Kolmen juuston kasvislasagne

Sienitäytteiset cannelonit


Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 52 kertaa
  • Katsottu: 116415 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Viestit 7

19.7.2010 klo.16:14
Mily

Mily

Elämäni ensimmäinen pasta carbonara -kokeilu. Meinas tulla vähän mautonta, joten heitin vielä valkosipulia ja oreganoa sekaan, sitten tuli ihan jees.

Vastaa
30.7.2010 klo.11:47
Pastaisti

Pastaisti

Mielestäni pasta carbonaran maustamiessa on tulee olla rohkea suolan käytön suhteen. Mitään terveysruokaahan tämä ei ole. Yksi lemppareisani kuitenkin.

Hyvä ohje kyllä! Oma reseptini on muuten sama, mutta itse käytän ehkä noin 200 grammaa pekonia tuohon pastamäärään ja vielä loppusilaukseksi saksin hiukan tuoretta persiljaa joukkoon (ja pari risua siitä vielä annosten päälle, niin saa vielä näyttävyyttä tähän muuten hiukan harmaaseen ruokalajiin).

Vastaa
10.9.2010 klo.8:42
Vhh

Vhh

Kannattaa muistaa että vaikka sokeria tässä reseptissä ei ole niin hiilihydraatteja tuo pasta sisältää. Eli ei sovi vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olevalle (yleensä sokerittomalla ruokavaliolla olevat, ovat siis tällä).
Minusta onkin hämäävää leimata tämä sokerittomaksi, aloittelevat diabetespotilaat saattavat hämääntyä..

Vastaa
29.11.2010 klo.20:11
masa

masa

hyvää tuli mutta tosi kuivaa! laitoin kermaa reilusti lisää

Vastaa
31.3.2011 klo.13:4
Tsaari

Tsaari

Minä pistin vähän suolaa niin nam nam… Ehkä myös kermaa ois huutanu vähän lisää.

Vastaa
3.4.2011 klo.18:59
Vanha E

Vanha E

Jos pasta on kuivahkoa, sen saa mehukkaammaksi lisäämällä siihen hieman pastan keitinvettä. Ei kaipaa ollenkaan kermaa. Mutta jokainen tietenkin tavallaan.

Vastaa
20.8.2012 klo.14:24
Mikke

Mikke

Eihän Pasta Carbonara sisältää kermaa oikeasti.
Pekoni, kananmuna ja peccorinojuusto, pippuri ja suola.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu