Peruna-palsternakkagratiini
Peruna-palsternakkagratiini saa tässä reseptissä upean maun muskottipähkinästä ja rakuunasta. Kermamaito tekee peruna-palsternakkavuoasta täyteläisen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Peruna-palsternakkagratiini
- 500 g perunaa
- 200 g palsternakkaa
- 1.5 dl kermaa
- 1.5 dl maitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl muskottipähkinää
- 1 tl rakuunaa
- ½ tl meiramia
- 1 ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Peruna-palsternakkagratiini valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa perunat ja palsternakat ohuiksi viipaleiksi. Voite uunivuoka ja levitä viipaleet voideltuun vuokaan.
- Riko kananmunat kulhossa ja lisää joukkoon kermamaito ja mausteet. Kaada kananmuna-maitoseos uunivuokaa peruna-palsternakkaviipaleiden päälle. Paista gratiinia 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Tarjoa peruna-palsternakkagratiini esimerkiksi paahtopaistin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vuohenjuusto-perunagratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Peruna-palsternakkagratiini