Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peruna-palsternakkagratiini

Peruna-palsternakkagratiini saa tässä reseptissä upean maun muskottipähkinästä ja rakuunasta. Kermamaito tekee peruna-palsternakkavuoasta täyteläisen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Peruna-palsternakkagratiini

  • 500 g perunaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 1.5 dl kermaa
  • 1.5 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 tl rakuunaa
  • ½ tl meiramia
  • 1 ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Peruna-palsternakkagratiini valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa perunat ja palsternakat ohuiksi viipaleiksi.  Voite uunivuoka ja levitä viipaleet voideltuun vuokaan.
  2. Riko kananmunat kulhossa ja  lisää joukkoon kermamaito ja mausteet. Kaada kananmuna-maitoseos uunivuokaa peruna-palsternakkaviipaleiden päälle. Paista gratiinia 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  3. Tarjoa peruna-palsternakkagratiini esimerkiksi paahtopaistin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vuohenjuusto-perunagratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peruna-palsternakkagratiini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.