Perunajauhokakku
Jo mummot ja tädit sen tiesivät – edullinen kuivakakku saa näyttävyyttä hauskasta muodosta ja kevyestä tomusokerikerroksesta. Perunajauhokakun voi konjakin sijaan maustaa myös raastetulla sitruunan kuorella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Perunajauhokakku:
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 2.5 dl perunajauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0.5 dl konjakkia
Valmistusohje
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Mausta konjakilla ja kaada seos voideltuun ja leivitettyyn vuokaan.
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä ritilälle.
Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunajauhokakku
Saisiko kuivakakkuohjeisiin aina maininnan, minkä kokoiseen/vetoiseen vuokaan taikina on tarkoitettu.