Perunakakku

Perunakakku 

60+
min
20 annosta
yli 60 min

Ainekset

4 kananmunaa
3 dl sokeria
60-70 g jauhettua mantelia
2 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
150 g voisulaa
noin 3 keitettyä perunaa raasteena

Kuorrutus

50 g voisulaa
2-3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi ja raasta kypsät perunat. Jauha mantelit tai käytä valmista mantelijauhetta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukoon jauhetut mantelit. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita ja lisää lopuksi raastettu peruna. Sekoita ja kaada pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista perunakakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna kakun jäähtyä.

3. Kuorruta jäähtynyt perunakakku tomusokeri-voikuorrutteella tai seulo pinnalle tomusokeria.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
29.5.2013
Kotiliesi