Perunakakku
Perunakakku maistuu viikonloppuna kahvin kanssa. Keitetyt perunat ja mantelijauhe ovat sen mehevyyden salaisuus. Suussa sulava voi-tomusokerikuorrute kruunaa makuelämyksen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Perunakakku:
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 60-70 g jauhettua mantelia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 150 g voisulaa
- noin 3 keitettyä perunaa raasteena
Kuorrutus
- 50 g voisulaa
- 2-3 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Sulata voi ja raasta kypsät perunat. Jauha mantelit tai käytä valmista mantelijauhetta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukoon jauhetut mantelit. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita ja lisää lopuksi raastettu peruna. Sekoita ja kaada pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista perunakakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna kakun jäähtyä.
3. Kuorruta jäähtynyt perunakakku tomusokeri-voikuorrutteella tai seulo pinnalle tomusokeria.
Katso myös:
Anna.fi/ruoka:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunakakku