Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunakakku

Perunakakku maistuu viikonloppuna kahvin kanssa. Keitetyt perunat ja mantelijauhe ovat sen mehevyyden salaisuus. Suussa sulava voi-tomusokerikuorrute kruunaa makuelämyksen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Perunakakku:

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 60-70 g jauhettua mantelia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 150 g voisulaa
  • noin 3 keitettyä perunaa raasteena

Kuorrutus

  • 50 g voisulaa
  • 2-3 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi ja raasta kypsät perunat. Jauha mantelit tai käytä valmista mantelijauhetta. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukoon jauhetut mantelit. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan kanssa. Sekoita ja lisää lopuksi raastettu peruna. Sekoita ja kaada pieneen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista perunakakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna kakun jäähtyä.

3. Kuorruta jäähtynyt perunakakku tomusokeri-voikuorrutteella tai seulo pinnalle tomusokeria.

perunakakku
Perunakakku maistuu kahvin kanssa. Kuva: Ari Heinonen

Katso myös:

Anna.fi/ruoka:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.