Perunamuusi

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Ateriatyyppi: Lisäkeruoat, Perunalisäkkeet
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Gluteeniton, Kasvis
Perunamuusi

Ainesosat

Määrä Aines
1 kgjauhoisia perunoita (esim. Puikula)
 vettä
1 tlsuolaa
1 dlperunoiden keitinlientä
1 dlkermaa
3 rklvoita
 (suolaa)

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia.
  2. Kaada perunoiden keitinliemi pois, mutta säästä noin 1 dl. Survo perunat perunansurvimella tai varovasti sähkövatkaimella yhdessä keitinliemen ja kerman kanssa muusiksi. Lisää perunamuusiin voi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 10 kertaa
  • Katsottu: 55415 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 7

17.12.2009 klo.14:44
Pottu

Pottu

Monellekko hlölle tämä resepti on tarkoitettu?????

Vastaa
18.12.2009 klo.11:12
marma

marma

Viidelle riittää.

Vastaa
28.3.2011 klo.14:16
veke

veke

nyt osaan

Vastaa
28.3.2011 klo.19:9
Siikli

Siikli

Ihmetytti minua pari vuotta sitten kovasti, kun reilu 60-vuotias rouva kertoi oppineensa vasta aikuisena perheenäitinä, että muusiperunat kypsyy nopeammin kun ne paloittelee ennen keittämistä. Hän kertoi asian sitten minulle uutena vinkkinä nopeuttamaan ruuanlaittoa. En minä mikään kurmeekokki ole, mutta muutamat perusasiat nyt sentään on hanskassa kotoa asti.

Vastaa
26.4.2012 klo.8:0
ikl

ikl

miksiköhän muusi pittää vedellä pilata

Vastaa
7.3.2013 klo.2:48
marinanna

marinanna

Haluaisin vähän parannella ohjetta. Jos perunat keittää pieninä paloina ajan säästämiseksi niin keitinveden mukana menee viemäriin sitä enemmän tärkkelystä - jauhoisuutta. Jos on viisi minuuttia enemmän aikaa niin perunat kannattaa keittää kokonaisina, maltillisella tulella. Itse rikon kypsät, siis läpikypsät perunat, välittömästi keittämisen jälkeen, sähkövatkaimella murumaiseksi. Sitten lisään maitoa (jonka olen kuumentanut vaikka mikrossa) vähitellen, kunnes muusi on kankeaa ja sitten voita, kunnes muusi on hiukan vaahtomaista. Ja laitan suolan vasta tässä vaiheessa, samaan aikaan voin kanssa. Voi on huoneenlämpöistä, tai jos en ole muistanut laittaa sitä huoneenlämpöön, niin paloittelen sen 1-2 cm paloiksi. Kenellä ei ole tähän aikaa?

Vastaa
22.5.2013 klo.9:28
KOULULAINE...

KOULULAINE...

Mikä olisi helppo ruoka resepti koululaiselle?

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu