Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunarieskat

Uunituoreet perunarieskat maistuvat kaikille. Näihin rieskoihin jää koukkuun ja ne vievät kielen mennessään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Perunarieskat

  • 5 dl perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 ½ dl sämpyläjauhoja

Valmistusohje

Perunarieskat leivotaan helposti näin:

  1. Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna.
  2. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot.
  3. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä.
  4. Pistele rieskat haarukalla ja paista perunarieskat  250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut.
  5. Nauti rieskat heti voin, yrttilevitteen tai munavoin kanssa.

Vinkki! Voit korvata perunamuusin yhdistämällä 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.

Lue myös Anna.fi: Rieskapizzat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunarieskat

Yritin kyllä

juttu jatkuu mainoksen jälkeen…eipä jatkunut

K

Juttu ei jatku, huijausta!

K.

Ohje jatkuu kun huomaa klikata ainesten vieressä olevasta ohje -kohdasta.

Anne-Maria

Erittäin hyvä resepti. Itse lisäsin jauhoihin 3/4 teelusikallista leivinjauhetta, niin rieskat kohosivat hieman.

Mummuli

Ihan hyvä ohje, mutta minulla tulee tuosta kyllä 4 isoa, eli pellillinen. Ei todellakaan 10 isoa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.