Perunoiden keitto-ohje

Perunoiden keitto-ohje 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

pikkukapallinen perunoita
kiehuvaa vettä
2 tl suolaa
tillinvarsia

päälle:

tilliä

Valmistusohje

1. Pese vasta nostetut tai samana
päivänä ostetut perunat huolellisesti
kuorettomiksi. Kuori irtoaa parhaiten
tuoreesta perunasta. Pane perunat
tyhjään kattilaan.

2. Kiehauta vesi keittimessä tai toisessa
kattilassa. Kaada perunakattilaan kiehuvaa
vettä sen verran, että perunat juuri
ja juuri peittyvät. Lisää suola ja tillinvarret.
Keitä noin 20 minuuttia.

3. Kaada vesi pois ja pane perunoiden
päälle talouspaperia tai keittiöpyyhe.
Nosta kansi päälle ja anna höyryn
tasaantua viitisen minuuttia.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi