Reseptit

Perunoiden keitto-ohje

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • pikkukapallinen perunoita
  • kiehuvaa vettä
  • 2 tl suolaa
  • tillinvarsia

päälle:

  • tilliä

Valmistusohje

Perunoiden keitto-ohje

1. Pese vasta nostetut tai samana päivänä ostetut perunat huolellisesti kuorettomiksi. Kuori irtoaa parhaiten tuoreesta perunasta. Pane perunat tyhjään kattilaan.

2. Kiehauta vesi keittimessä tai toisessa kattilassa. Kaada perunakattilaan kiehuvaa vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja tillinvarret. Keitä noin 20 minuuttia.

3. Kaada vesi pois ja pane perunoiden päälle talouspaperia tai keittiöpyyhe. Nosta kansi päälle ja anna höyryn tasaantua viitisen minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunoiden keitto-ohje

Sinun täytyy kommentoidaksesi.