Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perusmurotaikina

Helppo perusmurotaikina muuntuu moneksi. Taikinan voi halutessaan maustaa mieleisekseen.

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 125 g voita tai leivontamargariinia
  • 0.5 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Perusmurotaikina onnistuu näillä ohjeilla:

  1. Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Lisää paloiteltu rasva ja nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä kylmässä puolisen tuntia ennen käyttöä.

Vinkki: Murotaikina voidaan maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla, kaakaojauheella tai suklaalla.

 

Katso myös: vinkit piirakkapohjan leipomiseen

Katso myös: vinkit piirakan koristeluun

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Muropohjainen mustikkapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perusmurotaikina

Tuumari

Paistoaika ja lämpötila??

Sinun täytyy kommentoidaksesi.