Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peuranpaisti

Mehevän peurapaistin annetaan muhia miedossa uuninlämmössä pekonipeitteen alla. Tarjoa peurapaisti paahdettujen perunoiden ja juuresten kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Peuranpaisti

  • noin 2 kg peuranpaistia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 170 g pekonia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 punasipulia
  • vuokaan vettä
  • 2-3 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti

Kastike peurapaistille

  • paistoliemi
  • 5 dl karpaloita
  • 1 dl ruokosokeria

Valmistusohje

Peuranpaisti valmistuu näin:

1. Ota paisti tunti ennen paistamista huoneenlämpöön. Pyyhi paisti kuivaksi talouspaperilla. Hiero paistiin suolaa ja vastarouhittua mustapippuria.  Asettele pekoniviipaleet paistin pinnalle. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja aseta sisälämpötilaksi 57- 65 astetta. 65-asteinen paisti on täysin kypsä, 57-asteinen punertava.

2. Nosta peuranpaisti vuokaan. Lisää sipulilohkot ja valkosipulinkynnet sekä hieman vettä ja mausteet. Paista paistia 125-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on saavuttanut toivotun kypsyysasteen.

3. Siivilöi paistoliemi kattilaan kastiketta varten  ja kiehauta karpalot liemessä. Painele karpalot siivilän läpi kastikkeeksi, lisää sokeri ja keitä 10 minuuttia. Tarjoa peuranpaisti uuniperunoiden ja paahdettujen juuresten kera.

Lue lisää: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö lihojen oikeat sisälämpötilat?

Katso myös Anna.fi: Riimipeura


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peuranpaisti

pau

En löydä koko reseptiä, tää teidän sivu on sekava, mainokset jatkuu jo toistensa päälle. Voisitteko ystävällisesti lopettaa reseptienne sekoittavan mainonannan käytön, se ei ole enää mittasuhteissa neuvojenne arvoon

Pete

Pau, samaa mieltä, kännykällä sivujen käyttö ihan helvettiä

pasi

En löydä koko reseptiä, tää teidän sivu on sekava, mainokset jatkuu jo toistensa päälle. Voisitteko ystävällisesti lopettaa reseptienne sekoittavan mainonannan käytön, se ei ole enää mittasuhteissa neuvojenne arvoon

Kokkikolmonen

Siinähän se on kun painat näytöltä oikealla olevaa , lukee ohje!! 😌

Liisa

Ohje kuulostaa hyvältä. Ihan on helppolukuinen!

Terho

taidanpa kokeilla

Markku Hyttinen

Ei anna kopiota valmistusohjeesta. Pelkkä paistin kuva. Mitä minä teen sillä?

Arnold

Johan tulee ylikypsää jos yli 60 asteiseksi kypsentää. Max 50 astetta ja sen jälkeen kun antaa vetäytyä foliossa 15 minuuttia niin on sopivan mediumia. Ja mieluummin lyhyemmän aikaa 160-170 asteessa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.