Piimäjuusto

60+
min
yli 60 min

Ainekset

3 l maitoa
8 kananmunaa
1 l hapanta talous- tai rasvatonta piimää
suolaa

Valmistusohje

  1. Paras juusto tulee tuoreesta maidosta. Piimä sen sijaan saa olla hapanta. Jätä piimä vaikka yön yli huoneenlämpöön, niin se happanee.
  2. Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen. Sekoita kananmunat ja piimä ja lisää maidon joukkoon. Älä vatkaa maitoa, vaan kiehauta maito uudelleen kevyesti pohjaa myöten sekoitellen. Kun ensimmäiset kiehumisen kuplat putkahtavat pintaan, siirrä juustokattila lieden kulmalle tai kylmälle levylle noin tunniksi.
  3. Vuoraa kostealla sideharsolla juustomuotti, pienehkö leipäkori tai siivilä ja pidä muotin alla astia, johon juustoheraa voi valua. Nosta reikäkauhalla juustomassaa sideharsolle. Ripottele väliin vähän suolaa. Taita sideharso päälle. Anna olla seuraavaan päivään viileässä.
  4. Avaa sideharso ja kumoa juusto tarjolle.
  • Juuston voit tarjota myös vastavalmistettuna suoraan ruukusta ja maustaa raejuuston tapaan hienonnetuilla, tuoreilla mausteyrteillä ja valkosipulilla.
  • Käytä hera hiivaleivän eli kakon leipomiseen. Heran voi pakastaa.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
13.4.2007
Kotiliesi